Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Poissaolevan hallituksen puheenjohtajan vastuu hallituksen päätöksistä

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 28.6.2012 klo:1:53
Asuntoyhtiömme hallitus (3 jäsentä) teki kahden jäsenen voimin päätöksen eräässä asiassa. Nyt tämä päätös ja sen seuraukset ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi (saattaa tulla ylimääräisiä kustannuksia). Asiaa yritetään nyt selvitellä ja mahdollinen vastuu yritetään nähtävästi kokonaisuudessaan vierittää kahden paikalla olleen jäsenen kontolle hallituksen puheenjohtajan toimesta. Argumentteina hän käyttää esim. "En ollut kokouksessa", "En tiennyt mitä asioita käsiteltiin", "Olisin päättänyt toisin".

Käsitykseni mukaan kokous oli kuitenkin kutsuttu oikein lähettämällä kaikille hallituksen jäsenille kutsu ja otsikkotasolla myös lista käsiteltävistä asioista isännöitsijän toimesta. Kokouspöytäkirjassa ei ole merkintää eriävistä mielipiteistä asioista tehtyjen päätösten suhteen.

Eikö puheenjohtajalla tässä ole kuitenkin vieläpä suurinta luottamusta nauttivana myös vastuu hallituksen päätöksistä?

Eikö myös hallituksen jäsenenä hänellä ole vastuu hallituksen laillisesti tehdyistä päätöksistä myös poissaolevana?

Kokoustekniikka meidän yhtiössä näyttäisi olevan sinäänsä kunnossa että tässä voisi kukaan vedota kokoustekniseen virheeseen tämän asian käsittelyssä.

Osakkaanpuolesta Käyttäjä on mies
Tampere, Suomi
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Poissaolevan hallituksen puheenjohtajan vastuu hallituksen päätöksistä":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa