Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Parkettiremontti

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 14.4.2011 klo:8:56
Asumme/omistamme rivarihuoneistossa Vantaalla, rakennusvuosi 1991 . Edessämme on parkettiremontti, ts hionta ja lakkaus olemassaolevaan. Vaatiiko uusi as oy laki ilmoitus-valvontanmenettelyä tällaisessa tapauksessa. Kys yst EPVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Parkettiremontti":
Jäsenen antama (14.4.2011 klo:10:28) kommentti

Ei vaadi mitään ilmoituksia taloyhtiölle, koska rakenne ei muutu millään tavoin. Vakuutusyhtiöillä on "tulkinta" että remontista joka voi olla paloturvallisuuden kannalta riski, pitäisi ilmoittaa vakuutusyhtiölle. Mutta harva taitaa ilmoittaa. Ja onko tämä parketin hionta sellaista korjausrakentamista joka sisältää jonkin riskin, sekin on epäselvää.

Remonttifirmalla pitäisi olla vastuuvakuutus ja osakkeenomistajalla kotivakuutus joka tuo lisäturvaa mahdollisten vahinkojen varalta.

Jäsenen antama (14.4.2011 klo:14:01) kommentti

Naapureille on hyvä ilmoittaa toimenpiteestä.

Jäsenen antama (15.4.2011 klo:12:01) kommentti

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599 

Kunnossapito ja muutostyöt. 1-9 §
Olis ehkä syytä lukea tämä pykälä, ettei tule yllätyksiä, varmuuden vuoksi.Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Parkettiremontti

Ostin kesällä rivitaloasunnon talosta jossa oli ollut vesivahinko n. 10v sitten (lattialämmitysputkiston vuoto). Kauppaa tehdessä ymmärsin, että vauriot oli asianmukaises...