Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ovien uusiminen rivitalossa

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 15.9.2011 klo:8:10
Taloyhtiössämme vaihdettiin yhtiokokouksen päätöksen mukaan ulko-ovet. Vanha ovilehti oli 920mm ja nyt vaihdettu ovilehti on 820mm. Ilmoitin hallitukselle etten hyväksy ko. ovea. Onko minulla oikeus vaatia alkuperäisen kokoista ovea. Yksi syy asunnon ostoon kolme vuotta sitten oli pyörätuolin kanssa ovesta kulkemisen mahdollisuus. Virhe on tapahtunut tilauksen yhteydessä eli ovitehdas ei tapahtuneeseen ole syyllinen. Virhe huomattiin kun asennusta oltiin aloittamassa. Asennusta ei aloitettu. Kahden viikon kuluttua asennus aloitettiin kuitenkin näillä virheellisillä ovilla Taloyhtiön hallitus ei suostu vaatimukseeni.

Hummer
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Ota yhteys rakennustarkastukseen...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Ovien uusiminen rivitalossa":
Jäsenen antama (15.9.2011 klo:14:45) kommentti

Mitat vanha 9200mm ja uusi 8200mm.

Jäsenen antama (15.9.2011 klo:18:05) kommentti

Isännöitsijä on teettänyt erikoistilauksena ovet leveys 80 cm, standardiulko-ovi on 90 cm. Nyt hän yrittää peitellä töppäystään ja  sitten asennetaan sen vuoksi ylileveitä peitelistoja ovien ympärille. Neuvoisin vaatimaan 90 cm leveän vakio-oven ja isännöitsijä saa sen maksaa, eikä siis menisi taloyhtiön laskuun. Hänellähän on luultavasti vastuuvakuutus tällaisia virheitä varten. Ulkonäöllisesti talon ilme on jo pilattu liian kapeilla ovilla, joten yksi erilainen ovi ei paljon haittaa. Varalle on syytä varastoida se 80 cm ovi jos se sittenkin halutaan myöhemmin asentaa.

Tietysti vielä parempi olisi että kaikki ovet vaihdettaisiin alkuperäisen kokoisiksi mistä tuleekin sitten isompi soppa kun niitä on jo ehditty asentaa.

Jäsenen antama (15.9.2011 klo:21:07) kommentti

Ei se hallitus voi olla suostumatta. tulee kalliiksi hallitukselle, jos ei hyvällä suostu.

Jäsenen antama (15.9.2011 klo:21:20) kommentti

www.esteeton.fi  > Tieto-osio > rakennettu ympäristö > sisäänkäynnit > ulko-ovi   

Määräys min.   800mm
Suositus           900mm (pyörätuoli, rollaattori tms.)

Oletan kyseisen hallituksen valinneen edullisimman määräykset täyttävän ovimallin. (Tai tyhmyyttään)

Kysyjän pitää vaatia  suosituksen mukaisen oven asentamista yhtiön kustantamana esteettömään kulkemiseen viitaten!

Ps. Kapiampi ovi säilöön yhtiön varastoon myöhempää käyttöä varten.        
 

Jäsenen antama (17.9.2011 klo:0:06) kommentti

Pitäis kyllä saada leveämpi ovi takaisin. Oletko ollut kiinnostunut ovien vaihdoista jo etukäteen ja ilmoittanut mielipiteesi silloin vai jälkikäteen vaatimassa muutosta?Halpakorjauksen ovien mitat yllättäen heittää 10 sentillä. Eiköhänse normi ulkoovi oo kúmminkin sen 100 leveä. Kulku aukko voi sitten lähennellä tuota 92 cm, niinkuin aloittajan viestissä oikein heti lukeekin.

Jäsenen antama (10.10.2011 klo:11:20) kommentti

Kysymykseni koski oikeuttani vaatia entisen kokoinen ovi vaihdetun oven tilalle. Uusi ovilehti on nyt 820 ja vanha oli 920 mm leveä.

Alkuperäiseen kysymykseeni sain vastauksen:

Omataloyhtio.fi / vastaajat:

"Kun vanhat ovat täyttäneet nykyiset vaatimukset kulkuaukoista, pitäisi uusienkin se täyttää." ELI tarkoittaako että 800 mm riittää ?Taloyhtiö (kiinteistöliiton lakimies) vetoaa rakennusmääräyksiin joissa oven vapaaksi leveydeksi säädetään vähintään 800 mm (RakMk G1).Kannattaako lähteä haastamaan taloyhtiö oikeuteen ?
Jäsenen antama (10.10.2011 klo:12:43) kommentti

"Kannattaako lähteä haastamaan taloyhtiö oikeuteen ?"Ainakin pitää yhtiökokouksessa esittää että hallitukselle ei myönnetä tili- ja vastuuvapautta. Korvauksia voi vaatia ilman oikeudenkäyntiäkin. Hyvä ratkaisu voisi olla että entinen ovi saa jäädä paikalleen ja yhtiö varastoi uuden oven odottamaan tilannetta jolloin ei pyörätuolia käyttävä asukas enää omista ko. asuntoa.


Jäsenen antama (10.10.2011 klo:14:22) kommentti

Saahan siinä vaatia jos määräys on 800 mm.

Jäsenen antama (10.10.2011 klo:15:09) kommentti

Jos muilla on leveämpi ovi, sinä voit vedota yhdenvertaisuuspykälään, jolloin sinulla on oikeus saada samanlevyinen ovi kuin muillakin.
Ei nyt oikeuteen kannata viedä, vaan esittää oma vastine em. asioilla.

Jäsenen antama (10.10.2011 klo:18:18) kommentti

     Maankäyttö- ja rakennuslaki 117 § 3 mom.

Rakennuksen tulee olla tarkoitustaan vastaava, korjattavissa,
huollettavissa ja muunneltavissa sekä, sen mukaan kuin rakennuksen
käyttö edellyttää, soveltua myös sellaisten henkilöiden
käyttöön, joiden kyky liikkua tai toimia on rajoittunut.

     Maankäyttö- ja rakennusasetus 53 § 1 - 3 mom.

Hallinto- ja palvelurakennuksen sekä muussa rakennuksessa
olevan sellaisen liike- ja palvelutilan, johon tasa-arvon näkökulmasta
kaikilla on oltava mahdollisuus päästä, sekä näiden
rakennuspaikan tulee soveltua myös niiden henkilöiden käyttöön,
joiden kyky liikkua tai muutoin toimia on rajoittunut.
 
     Asuinrakennuksen ja asumiseen liittyvien tilojen tulee rakennuksen
     suunniteltu käyttäjämäärä ja kerrosluku sekä muut
     olosuhteet huomioon ottaen täyttää liikkumisesteettömälle
     rakentamiselle asetetut vaatimukset.

Työtiloja sisältävän rakennuksen suunnittelussa ja rakentamisessa
tulee työn luonne huomioon ottaen huolehtia siitä, että
myös 1 momentissa tarkoitetuilla henkilöillä on tasa-arvon
näkökulmasta riittävät mahdollisuudet työntekoon.

Taloyhtiö  ei  voi  vaihtaa  ulko-ovea  soukemmaksi  kuin mitä se aikaisemmin on ollut !  


Jäsenen antama (26.9.2012 klo:14:31) kommentti

Rivitaloyhtiön osakas vaihtoi vuosi sitten ulko-ovensa kysymättä hallitukselta lupaa. Nyt yhtiössä uusitaan ulko-ovet, ja luvatta vaihdettu ovi on aivan erilainen, kuin nyt asennettavat uudet ovat. Asunto on kadun varrella, joten talon julkisivu on hyvin nähtävissä.

Hallitus päätti kokouksessaan vaihdattaa oven samanlaiseksi, kuin muillakin. Osakas uhkaa nyt haastaa taloyhtiön oikeuteen,mikäli hän ei saa pitää aiemmin hankkimaansa ovea erilaisuudesta huolimatta.

Rivitaloyhtiömme on kunnan arvoalueella, ja kunnasta on toivottu talojen julkisivujen pitämista ennallaan. Tämä huomioiden on yhtiön uudet ovet hankittu.

Onko hallituksen annettava asiassa periksi?

Jäsenen antama (26.9.2012 klo:15:28) kommentti

Osakas saa toki pitää asentamansa oven, mutta omassa varastossaan. Hallituksella on oikeus vaihtaa kaikkiin asuntoihin ovet ja osakas on ottanut tietoisen riskin kun on ryhtynyt ovenvaihtoon. Lisäksi oven olisi pitänyt olla ikkunajaoltaan ja väritykseltään samanlainen kuin entinen yhtiön ovi (tai sitten olisi tarvittu toimenpidelupa rakennusvalvonnasta).

Jäsenen antama (26.9.2012 klo:17:22) kommentti

Ovien omistussuhde, ja kunnossapito kuuluu yhtiölle, - ei osakkaalle.Jos yhtiö päättää uusia ovet, se on yhtiön päätös (joka on lain voimainen), ja johon yksittäisen osakkaan eriävällä mielipiteellä ei ole merkitystä (edellyttää demokraattista päätöstä).Osakashan toki voi/saa haasataa yhtiön oikeuteen, mikäli rahkeet riittää, mutta se lopputulos...Kannattaisiko sille osakkaalle kuitenkin suositella luettavaksi As. Oy-lakia (AsOYL 1599 / 2009) ?

Jäsenen antama (26.9.2012 klo:18:11) kommentti

>Ovien omistussuhde, ja kunnossapito kuuluu yhtiölle, - ei osakkaalle<
Ulko-ovet jotka ovat rakennuksen vaipan osana.

Miksi osakas vaihtoi huoneiston ulko-oven? Oliko vanha ovi sopimaton asukkaan käyttöön ahdas tai muuten käyttö/korjauskelvoton? Ovatko yhtiön tilaamat uudet ovet osakkaalle sopimattomat liian kapeat?  

Jäsenen antama (26.9.2012 klo:18:46) kommentti

Eivät ovet ole liian kapeat. Tämä on aivan eri tapaus kuin alkup. kysyjällä.

Jäsenen antama (6.10.2012 klo:14:21) kommentti

Sainkin jo selventävän vastauksen tähän osakkaan oikeuteen vaihtaa ulko-ovensa kysymättä. Kiitos! Kuitenkin asiasta näyttää tulevan hankala, koska kyseinen osakas ilmoitti kutsuvansa poliisin paikalle, mikäli heidän ovensa yritetään vaihtaa. Vetoaa kotirauhan rikkomiseen.
Hallituksen puheenjohtaja on arka (nynny), eikä nyt uskaltaisi kuitenkaan vaatia oven vaihtoa. Hallituksen muut jäsenet pitävät kiinni lain suomasta oikeudesta, eivätkä antaisi periksi. Nyt jää nähtäväksi miten asia lopulta hoituu.

Jäsenen antama (7.10.2012 klo:10:53) kommentti

Hallituksen(jäsenillä) on melko helppo kävellä pj:nsa yli. Se aita on hyvin matala, koska sitä ei oikeastaan ole ollenkaan.

Jäsenen antama (7.10.2012 klo:13:50) kommentti

Asiasta tulee olla yhtiökokouksen päätös - uusia kaikki ovet.Hallituksen tulee toimia yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti. Apuna saa käyttää alan ammattilaisia (yhtiön laskuun).Jos osakas ei päästä ovea vaihtamaan,- siihenkin löytyy keinot : Virkavalta, eli poliisi, jota se osakas niin kovasti kaipaa asiaa selvittämään.=> Ulko-ovet omistaa yhtiö, - ei osakkaat. Jos yhtiö on päättänyt uusia omistamansa ovet, hallitus toimii sen mukaisesti.

Ko. osakas vieköön hankkimansa oven minne haluaa, kunhan se ei vaikuta yhtiön julkisivuun, tai muuten yhtiön luvan vastaiseen sijoittamiseen.


Jäsenen antama (8.12.2012 klo:17:24) kommentti

Ovien vaihto alkaa olla loppusuoralla, ja tämä yksi riitautettu ovenvaihto on tekemättä. Olen nyt vedonnut ko. osakkaaseen ja hän on ymmärtänyt olevansa heikoilla asiassa. Nyt hän antaisi periksi, mutta haluaisi sellaisen paperin, jossa on asia selvitetty ja jonkun "tietävän" henkilön nimi alla.
Onko teistä joku valmis sellaisen kirjoittamaan? Se saa vaikka vähän maksaakin. Veloitan kulut osakkaalta.

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:11:05) kommentti

Hätähuutoni huomasi JR4541592223, ja onnekseni tarttui asiaan. Nyt on oviasia käsitelty, ja päästy kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Suuret kiitokset avustasi. Yllätyksekseni mitään korvausta ei pyydetty,  vaikka olisit toki sen ansainnut.  Onneksi kaltaisiasi on olemassa!

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:13:24) kommentti

Tällä palstallahan ei kai mielestäni minkäänlaisia korvauksia saa tarjota eikä pyytää ainakaan näkyvästi!!! Toisaalta koko asia mielestäni itsestäänselvää alustapitäen! Eihän tuossa nyt mitään erillisiä papereita tarvita. Kyllä tuo olisi pitänyt pystyä hoitamaan sisäisesti ilman täällä palstoilla valittelua! On siellä muitakin nynnyjä kun puheenjohtaja! Ja ei edes JR454... voi ottaa maksua ominvalloin tehdystä, ja vieläpä turhasta työstä!!

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:13:52) kommentti

Maksua ei ole pyydetty eikä annettu. Osakas oli vain niin vaikea tapaus, ettemme saaneet asiaa vietyä eteenpäin ilman ulkopuolisen henkilön neuvoja. Tiesimme kyllä olevamme oikeassa, mutta osakas halusi viimeiseen asti laittaa hanttiin. Tämä riitelevä osakas halusi itse jonkun ulkopuolisen kannanottoa, koska hallituksen kanssa keskustelu ei sujunut. Nyt on kuitenkin kaikki ok, ja sehän on tärkeintä. Pahoittelen, jos ilmaisin asian puutteellisesti.

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:14:10) kommentti

"....se saa vaikka vähän maksaakkin. Veloitan kulut osakkaalta..."! Siis tarjottu on! "Se on annettu mikä on tarjottu"!

P.S Ja mitäs virkaa tommosella hallituksella on jos sen päätöksiä ei uskota! Osakas halusi "itse"....
Höpön pöpön !!!

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:15:50) kommentti

Kyllä ruosu on kateellinenkin. Ei ihme, että kalatkin tuolta "välimeriltä" ovat kadonneet, sen ylittäessään vei mennessään. Eipä taida käsittää Kalle Ankaakaan, kun siellä nostellaan laivojakin pigispalloilla.

Eipä ole ainutkertaista vätkytystä. On onneksi maastamuuttaja eikä päinvastoin.

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:16:37) kommentti

Mistä pitäisi olla kateellinen? tosiasioita vain! Eiköhän ne uretaani- sun muut myrkyt ole vienyt kalat vedestä....!

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:17:00) kommentti

Kovasti ihmettelen ruosun asennetta. Joskus on tilanteita, joissa tarvitaan apua, ja nyt sain sitä täältä. Helppo on sivullisen sanoa että hoitakaa homma. Ei olisi ollut mukavaa valvoa ovenvaihtoa poliisin kanssa.

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:17:16) kommentti

Kukas se on sanonut että siihen poliisia tarvitaan?Yksinkertainen, selvä asia. Ja poliisia ei tartte pelätä jos on itsellä puhtaita jauhoja pussissa, yleensä erittäin rauhoittava vaikutus!

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:17:25) kommentti

Osakas sanoi hallituksen puheenjohtajalle, että hän kutsuu poliisin paikalle mikäli ovenvaihtoon ryhdytään. Olisi kuulemma syyttänyt kotirauhan rikkomisesta. Kai sitten vastapuolenkin olisi pitänyt kutsua virkavalta paikalle. Suuria puheita ehkä, mutta ei kovin mukavaa asennusporukalle mikäli osakas olisi ärhennellyt ovella.

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:20:28) kommentti

Alkuperäinen kysyjä (25.9.2011) on toinen nimimerkki kuin tämä joka sivusi aihetta sitten omassa tapauksessaan (26.9.2012) jatkaen aihetta vielä edelleen yli kaksi kuukautta myöhemmin (8.12.2012)Kummallinen kuvio tuo lausunnon pyytäminen.Minkälainen asiantuntijalausunto se oikein oli ja mihin perustui?

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:21:01) kommentti

Niin että onkohan tuo kuvassa oleva koira jo haudattu? Kukka rintaan ja kaikki kuorossa "herraa" ylistämään!

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:21:39) kommentti

En itsekään ymmärtänyt mitä tuo hanttiin paneva osakas oikein haluaa. Laittoi vain sähköpostiini pyynnön "lakimiehen lausunnosta", jota en voinut hänelle antaa. Riitti kuitenkin, kun joku ulkopuolinen otti kantaa asiaan.

Koira on hyvinkin elossa, ja täyttää ensi kesänä 11 vuotta.

Kirjoittelen tavallisesti tuolla Puutarha.netin puolella nainen kun olen. Siellä en ole tavannut koskaan tällaista ilkeämielistä kirjoittelua, kuin täällä. Puutarha.netin puolella miehetkin ovat reiluja - onneksi. Taitaa olla parempi pysyä täältä poissa etten suututa ketään tyhmyydelläni.

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:22:48) kommentti

Niin, minkälainen "uros" se olisi, jonka itsetunto sallisi toisen saaman kunnian tai onnistumisen - omat eväät kun ei riittäneet ?Pakkohan sitä on jollain tapaa yrittää "kyvykkyyttään osoittaa".Ps.

Hyvä, että asia viimein ratkesi, - eikä niinkään tyhmällä tavalla ollenkaan.

Jäsenen antama (10.12.2012 klo:23:05) kommentti

"Siellä en ole tavannut koskaan tällaista ilkeämielistä kirjoittelua..." Valitan ja pyydän anteeksi jos pahastuit, tarkoitukseni ei ollut olla ilkeämielinen; irooninen ehkä! Mutta kyllä täällä yhtä ja toista pitää muittenkin kestää,eipä sillä! Viherpeukaloitten puolella on ehkä touhu hellempää! Hyvää vointia vaan teille molemmille(topakan näköinen koira!),ja pääasiahan on että asia selvisi!

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:0:30) kommentti

Kiitän kakapo’a mallikkaasta kiittämisestä.Onpa tuosta noussut eräältä taholta kaamea mekkala. Täysin asiatonta! Missähän marksto nyt luuraa? Taisi mennä huonot housuihin! Totuus on se, että otin yhteyttä kakapo’on, koska se oli hänen sanojensa mukaan ”hätähuuto”. Kyllä silloin on autettava, kun on myös halu auttaa. Sen myös tiedän ja tiesin, että olen ainoa, joka tarjoaa apuaan. Niin tein ja täysin pyyteettömästi. Gordionin solmu ratkesi keskustelemalla ja tuomalla faktaa ”lukossa” olevalle.Tässä asiassa kakapo teki hyvin viisaasti, kun hän ei kääntynyt vain rahaa rakastavien lakimiesten puoleen. Hän ajatteli aivan oikein, että jatkoa ajatellen näin on paras. Hän ja koko taloyhtiö olisi joutunut ojasta allikkoon. Käsitykseni myös on nyt, että se olisi vain pahentanut tilannetta, jolloin se olisi tullut ko. osakkaalle kalliiksi ja taloyhtiölle melkoinen riesa, koska lakimiehillä ei ole minkäänlaista rakennusalan tietoa.Toivottavasti ”kateellinen maastamuuttaja” (kuten tuolla edellä on joku todennut) rauhoittuu ja jättää kakapo’n asiattomin kommentein rauhaan.Eikös nämä palstat täällä ole sitä varten, että pyydetään neuvoa, jota on myös avunpyyntö. Nuo maastamuuttajan tekstit ovat suoranaista herjausta, jolloin nyt valvojat ”nukkuvat” siksi, kun heidän vasen tukimies heittää herjausta.Kyllä ainakin minun kohdalla pätee: ”auta miestä (nyt naista ja oikeastaan kumpaakin) mäessä, älä mäen alla”, kun sinne monttuun oltiin pahasti menossa!Kysynpähän vielä maastamuuttajalta: miksi et tarjonnut apuasi? Tiedän syyn, sillä avun antaminen on Sinulle täysin vierasta, jolloin menetelmäsi on ”kunhan minä saan ja kaveri jätetään!” Polyuretaani ei vie kaloja, mutta kateus vie. Nyt paljastit karvasi, etkä ainoastaan viiksiäsi.


Jäsenen antama (11.12.2012 klo:10:21) kommentti

"Kun nyt ei edetäkään lakien mukaan, vaan epämääräisen terapiakeskustelun kautta edetään "heikoilla jäillä" eteenpäin, on olemassa vaara että tulee vastaisku, jossa taloyhtiö onkin sitten todella heikoilla."

- Mitäköhän tuossa oikein yritetään. Juttuhan meni lain hengen mukaisesti.

"Minä ratkaisin tuon asian yksiselitteisesti ensimmäisessä lausunnossani. En ymmärrä mitä lisäarvoa jonkun nimimerkin asiantuntijalausunto tuohon on muka voinut lisää tuoda."

- Ehkäpä siellä oli se asiantuntija, - eikä irtopisteiden metsästäjä.

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:10:28) kommentti

Ko. tapauksessahan tarvittiin todella asiantuntijan toimenpiteet ja lausunto/sopimus, jossa vapaudettiin kumpikin osapuoli kaikenlaisista maksuista ja siinä ei tullut osakkaan nöyryytys poistua takavasempaan, vaan hyvin kunniallinen paluu etuoikeaan ja ympäristöönsä. Siis tarvittiin asiantuntijan lausunto ja menettelytapa, jossa kummankaan ei tarvinnut peräytyä, vaan siitä tuli täysin vapaa kaikista määräyksistä.

Kaadan pirruuttani vielä sitä hyvin kylmää vettä halpakorjauksen niskaan, jota en läde myöhemmin kuivaamaan.

""Osakas saa toki pitää asentamansa oven, mutta omassa varastossaan. Hallituksella on oikeus vaihtaa kaikkiin asuntoihin ovet ja osakas on ottanut tietoisen riskin kun on ryhtynyt ovenvaihtoon. Lisäksi oven olisi pitänyt olla ikkunajaoltaan ja väritykseltään samanlainen kuin entinen yhtiön ovi (tai sitten olisi tarvittu toimenpidelupa rakennusvalvonnasta).""

Ko. tapaus ei ole tai oikeammin ei ollut ollenkaan tuolla tavalla. Mitään sanelupolitiikkaakaan ei harjoitettu. Sanottakoon vielä, että tässä asiassa kakapo menetteli aivan oikein eli ainoalla oikealla tavalla, kun ei turvautunut ulkopuolelta tulleisiin maakunnallisten "asiantuntijoidenkin" ohjeisiin panna lakimies asialle. Hän - kakapo - tajusi, että tämä asia ja tulehtunut tilanne ratkeaa parhaiten, kivuttomimmin, nopeimmin, edullisimmin jne käyttäen vain aivan tervettä arkijärkeä asian rakeamisessa, koska siinä pattiasian ratkemisessa on kyseessä painavimpina nopeus, jotta maksuseurauksilta vältyttäisiin myös urakoitsijalle. Siellä paikan päällä taloyhtiön on kiittäminen vain ja ainoastaan kakapo'a ja hänen toimintaansa hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä. kakapo'lla on psykologista havaintokykyä.
 
Se tietenkin on todettava, että kaikki ylimääräiset maksut ja kiemurat olisi joutunut loppujen lopuksi maksamaan ko. osaskas, mutta siinä olisi palanut myös taloyhtiön rahaakin ajan lisäksi. Asian ratkaisemisessa ei lähdetty tilanteeseen johtaneita syyllisiä etsimään, saatikka määräämään, vaan keskityttiin solmun ratkaisuun. Se ratkesi, koska ko. osakas oli myös hyvin yhteistyökykyinen ja -haluinen ymmärtäen täysin tilanteen, mutta sehän on se vaikeus, "kun sanon, niin siitä en peru piiruakaan" ihmisen eli tässä tapauksessa itsensä suuntaan, joten sitä ei "oikeastaan" tarvittukaan, sillä ko. osakas säilytti ja säilyttää kasvonsa ko. ympäristössä. Ei myöskään "luettu mitään pakkolakia".
 
Tässä solmuasiassa oli kyse vain ja ainoastaan väärinkäsityksistä ja todellisen tiedon luuloista ottaen huomioon myös ison junan hitaasta kääntymisestä, siis (anteeksi) kolhoosi ei ole mono.

Tässäkin tapauksessa on/oli tietää ensin olemassaoleva asiarakenne ja sen jälkeen suunnitellaan huolelellisesti korjaus. Jos ei tiedetä tarkasti olemassa olevaa rakennetta, niin on tyhmää ja suorastaan täysinvastuutonta lähteä antamaan neuvoja/ohjeita, koska ne hyvin harvoin johtavat järkevään ratkaisuun

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:11:16) kommentti

Ei Halpakorjaus'n hyväksyntää eikä neuvoja kaivata eikä varsinkaan tarvita, vaan päin vastoin, kun tehdään, niin hyvää tuppaa tulemaan. Nyt ei mennä eikä myöhemminkään mihinkään rosikseen, vaan toimittiin arkijärjellä. Eiköhän tämä ole tässä. Jäkättäkööt muut Halpakorjaus'n johdolla ja marksto peräpään valvojana kuin köyhän talon porsaat. Siihen jonoon mahtuu vielä betonin ja teräksen  betoniteräksän "kovaa mututietämystä"kin.

Asiahan on toisaalta niin, miten se puolin ja toisin esitetään, joten mikähän on tyyli/vaikutus sitten lakimiehillä. Sehän heti viittaa pakkokeinoon ja se ei kaikille sovi - heti alkuunkaan.

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:11:45) kommentti

Ei jäkätetä, mutta kovin koomillinen tilanne:Asiaa ei pystytty ratkaisemaan sisäisesti; tarvittiin "asiantuntijan apua"!Hän ratkaisi tilanteen MAALAISJÄRJELLÄ! Jos ei edes maalaisjärkeä ja senverran auktoriteettia löydy taloyhtiön hallituksesta että saadaan yksi jukuroiva osakas aisoihin tuollaisessa asiassa, niin kyllä se on mielestäni silloin AIVAN JÄRJETÖN!

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:12:16) kommentti

Osakas on nyt vahvistanut allekirjoituksellaan lupansa ovenvaihtoon. Ilmoitus on lähetetty asianmukaisesti hallitukselle, joten asia on kunnossa.

Totta on, ettei hallitukselta löytynyt "selkärankaa" asian loppuun viemiseen. Siksi päätin puuttua asiaan.

Koska ongelmat saatiin ratkaistua näin, annetaan arvo sovun rakentajalle oli konstit sitten mitkä hyvänsä.

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:14:36) kommentti

"...jäkätijäk lap laa, suu yhtä mittaa käy...jäkäti jäk lap laa..."

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:14:51) kommentti

No onpa taas kummallista. Annetaan nyt arvo hyvälle suoritukselle ihan varauksitta. Näitä Yv-kehotuksia on ollut useampiakin, kenties myös onnistumisiakin. Niistä vaan perästäpäin kiitosta ei kuulu.

Kun nyt hätäisesti lukaisin nuo viestit, vaikutti siltä että kaikki olivat liikuttavan yksimielesiä lopputuloksesta,johon nyt ilmeisen kovan väännön jälkeen on päästy. Mutta vain hän toimi, se ratkaiskoon.Ps. En näköjään osallistunut asian käsittelyyn eikä se ole antanut aihetta "löysiin". Ei tosin olisi tullut mieleenikään toimia Sinun laillasi. Hyvää työtä.

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:16:37) kommentti

"Mustaa rellua...?"

Jäsenen antama (11.12.2012 klo:18:48) kommentti

Kun Halpakorjaus on itse poistanut kaikki "äärettömän loistavat" hengen tuotteensa, niin eihän tässä ketjussa ole enää mitään järkeä, joten sulkekaa tämä ketju muun hörhöilyn lopettamiseksi. Please! Kiitos!

Jäsenen antama (12.12.2012 klo:8:17) kommentti

Nin, viisainta kehua itseään ja moittia muita toisella nimimerkillä, niin kukaan ei huomaa.

Jäsenen antama (12.12.2012 klo:10:08) kommentti

Ketä/mitä tatkoitat? Huhuilet jälleen väittämillä tietämättä alkutietoja. Olet tapasi mukaan väärän puun juurella rakittamassa. Kukahan se kehuu itseään! Sinulla on sen verran edistystä ollin oppivuosien jälkeen, että et kehtaa pitää hengentuotteitasi näkyvillä, joten häveliäisyyttä on hieman tullut, mutta ei muuta.

Eihän totuuden sanominen ole moittimista? Senkös takia itse et anna totuuden mukaisia vastauksia, joten käännä kelkkasi eli takkisi ja moiti sinäkin vastauksissasi.

Jäsenen antama (12.12.2012 klo:11:39) kommentti

Eipä taida Jaakko Laukan metsässä olla kuin suoria, tai paremminkin "oikeita" puita!
Kovasti meikäläistä ihmetyttää tämä hirvittävä "alter egojen" viljely! Eiköhän tuohon mitenkään saataisi jarrua päälle? Sehän antaa tietyille siitä nautintonsa saaville henkilöille mahdollisuuden käyttäytyä suurinpiirtein miten haluaa muita kohtaan, valtit ei lopu pakasta koskaan!Lisäksi voi asianomainen kääntää keskustelut haluamaansa suuntaan; mahdollistaa myös "yksinpuhelun".Voi huoletta päästellä mitä haluaa, sitten kyllä ollaan ensimmäisenä toisten kommentteja herjaksi haukkumassa, jos nyt joku sattuu joskus vähän kuumana käymään, vaikkapa aiheestakin...! Sitten vielä väännetään esiin vuosia vanhat,"rikkipeukaloidut" keskustelut timantiksi topille!
Kateutta tämä ei ole, sillä se ei haise...,

Jäsenen antama (12.12.2012 klo:12:58) kommentti

Tämä multipersoona on usein todennut että se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa.

Jäsenen antama (13.12.2012 klo:17:36) kommentti

Tämä tarinointi olisi hyvä julkaista vaikka jossain paikallislehdessä jatkokertomuksena palstalla "Suomalaisen keskustelukulttuurin helmiä". Toisetkin voisivat ottaa opiksi ?

Jäsenen antama (10.1.2013 klo:9:43) kommentti

"Kun Halpakorjaus on itse poistanut kaikki "äärettömän loistavat" hengen tuotteensa, niin eihän tässä ketjussa ole enää mitään järkeä, joten sulkekaa tämä ketju muun hörhöilyn lopettamiseksi. Please! Kiitos!"K44351221027

Jätän kyseisen nimimerkin "keskustelemaan" itsensä kanssa.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Peruskorjaus vai uudisrakennus?

Kohteena on 60-luvun alussa valmistunut lautarakenteinen kesälämmin mökki. Nyt tarkoitus on joko peruskorjata se ja parantaa lämmöneristystä ja lisätä asumismukavuutta se...

Ulko-ovien uusiminen

Asumme 1988 valmistuneessa 7 osakkeen 2-taso rivitalossa. Huolenamme on ulko-ovet, jotka päällisin puolin näyttävät ihan ehjiltä ja hyviltä. Kuitenkin kun ovi on lukossa...

TUULETUSRAKO

Ostimme n. vuosi sitten -67 ranenetun omakotitalon johon oli vuonna 2000 tehty julkisivuremontti ja vesikattoremontti. Viime keväänä havaitsin että kattoremontti oli teht...

Ulko-ovi+autotallin ovi

Mitähän maksaa vanhojen ulko-ovien vaihto ja mitähän pitaisi ottaa huomioon?Mitä ongelmia voi seurata ovien vaihdosta? Mitä pitäisi huomioida ennen kuin tekee urakkasopim...

tuulensuojaeriste

Kannattaako ottaa bituliitti levy pois seinästä jos asentaa lisä eristeeksi tuulensuojaeristeen(paroc) uuden ulkopaneloinnin alle.Samalla tulevat tulevat uudet ikkunat jo...

Vanhojen sileiden väliovien pinnoitus peilioviksi Varsinais-Suomessa

Löytyykö Varsinais-Suomesta (Turun seudulta) yritystä, joka tekee ovien pinnoituksia? Kysymyksessä on 60-luvun epästandardikokoiset vaaleat maala...

väliovien kiinnitys

Miten saan saunan oven kiinnitettyä parhaiten kun kyseessä harkkoseinä? Riittääkö pelkkä uretaani,jos uretaani nyt kannattaa laittaa, vai olisiko parempi esim. tulpat + r...

Q-putkitiiviste silikonia?

Olen yrittänyt löyttää kauppoja/valmistajia silikoniselle Q-tiivisteelle ikkunoiden ja ovien tiivistämiseen, vaan en ole onnistunut.kuukkelilla löytyy kyllä runsaasti tii...

ULKO-OVET

MITEN KAUAN URAKOITSIJA VASTAA ULKO-OVIEN ASENNUKSESTA TALOYHTIÖÖN? ERILLISTÄ MAININTAA TAKUU-AJASTA EI OLE TARJOUKSESSA/TIL.VAHVISTUKSESSA.(VANHOJEN OVIEN TILALLE VAIHDE...

puuovien maalaus

Millainen työ on vanhojen puu(sisä)ovien maalaus eli osaako kokematon maalari tehdä sen itse vai tarvitaanko siihen ammattiapua. Ovia on jo paikoin kitattu ja maalattu pä...

Nosto-ovet

lista suurien nosto-ovien toimittajista...

Maakellarin puuosien pintakäsittely?

Maakellarin/talouskellarin uusien puuosien (lähinnä ovien ja ikkunoiden) pintakäsittelyohje?...

yläpohjan villojen vaihto

Paljonko noin suurin piirtein maksaa yläpohjan villojen vaihto/uusiminen - villat+laitto??...

pesuhuone

pesuhuoneen laattasaumojen uusiminen vaihtamatta laattoja ?...

Autotallin ovien vaihto. Tarviiko hakea rakennuslupa.

Tarviiko omakotitalon autotallin ovien vaihtoon hakea rakennuslupaa? Tarkoitus olis vaihtaa vanhat puiset ovet sähkökäyttöiseen nosto-oveen....

rakennus lupa

Jos laitan rivitalossa aurinkopanelit katolle.Tähän on piirustukset ja rakenuslupa hankittu.Tarvitseeko naapureilta kysyä lupaa rakentamiseen...

Sisäovien tiiviys

Kysyisin onko normaalia ,että uuden talomme sisäovien karminpuolelta ovi on niin harva ,että oven takana oleva valo loistaa esimerkki on wc - huone....

Liimattujen peitelistojen irroitus

Mikä olisi paras keino liimaamalla kiinnitettyjen ikkunoiden ja ovien peitelistojen sekä jalkalistojen irroittamiseksi. Seinät ovat kipsilevyä. ...

kulmavahvike

Mihin kohtaan laittaisin (lähelle pintaa vai syvemmälle) kulmavahvikkeen, kun teen(oikaisen) ovien ja ikkunoiden siäpoulen kulmat?...

Kylmä käyttövesi kuplii

Mistä johtuu että kylmäkäyttövesi kuplii.Asumme rivitalossa joka on kaukolämmössä....

Mikä hyvää tiiviste nauhaa ikkunoihin ja oviin?

On aika uusia ovien ja ikkunoiden tiivisteitä ja kysyisinkin onko tiiviste tarranauhoilla paljon eroja.. Mitä suosittelisitte....

Hirsimökin ikkuinoiden asennus/eristäminen?

Miten tehdään oikeoppisesti Hirsimökin ikkunoiden/ulko-ovien karmien ja hirsirunkon välinen eristäminen/ tiivistäminen. Siis kuinka rakenteesta saadaan lämpimän pitävä?...

kuka maksaa

asun rivitalossa ja kylpyhuoneen laatat ovat irronneet suihkunurkkauksesta onko tämä taloyhtion korvauksen alainen@...

Valokate

Tarvitaanko rivitalossa valokatteen asentamiseen anoa jostain lupa, ja jos tarvitaan niin mistä se anotaan...

Julkisivun ilmarako

Mikä on riittävä ilmarako paneelin ja tuulensuojalevyn väliin jäävä tila? Taloon tulee vaakapanelointi alhaalta ylös asti...Miten rimoitus ikkunoitten ja ovien päältä ilm...