Jäsenen Mestari antama (1.3.2012 klo:8:47) kommentti Tai sitten ne jyvitetään asunnon koon mukaan.
Jäsenen Jv20531112 antama (1.3.2012 klo:9:13) kommentti Demokratian mukaan eli viime kädessä yhtiökokouksen päätöksen mukaan! Alapa lobbaamaan suuntaan tai toiseen. Pieni arvaus: omistat suuren huoneiston osakkeet? En kaipaa vastaustasi. Sillä minulle ei ole merkitystä ja onko vastauksesi oikea tai väärä. Silläkään ei ole merkitystä.
Jäsenen Halpakorjaus antama (1.3.2012 klo:9:49) kommentti Ns. tasajako on mahdollinen asunnon ulko-oven kohdalla. Silloin kaikki maksavat saman summan. Tämä vaatii 2/3 määräenemmistön yhtiökokouksessa. Koska tässä korjataan samalla myös muita kuin asunnon ovia, yhteisvaraston ovia tms. niin ei tasajakoa voida soveltaa. Osakkaan pitääkin esittää yhtiökokouksessa että korjaus jaetaan kahteen erilliseen korjaukseen: toinen kattaisi pelkästään asuntojen ovien lukot ja toinen eri korjaus kohdistuisi varastojen oviin. Lisäksi osakas esittää että tuon ensimmäisen korjauksen kulut jaetaan ns. tasakoa käyttäen. Eikä tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että tasajako on oikeudenmukainen ja siten oikea tapaa jakaa kulut. Vai kysyykö rautakaupan myyjä lukkoa ostavalta asiakkaalta, että paljonkos sinun asunnossasi on neliöitä? Ja jos neliöitä on paljon, niin lätkäisee ison hinnan kassakoneeseen.
Jäsenen Jv20531112 antama (1.3.2012 klo:10:40) kommentti "Ja jos neliöitä on paljon, niin lätkäisee ison hinnan kassakoneeseen." No voe voe sun käsitystäs! Siellähän hinta juuri määräytyy pärstäkertoimella. Luuletkos, että pärstä on yhtäläinen mökinmu...lla ja hienostofrou...lla. En ota kantaa, kummalla esullisempi.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (1.3.2012 klo:13:39) kommentti "Eikä tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että tasajako on oikeudenmukainen ja siten oikea tapaa jakaa kulut." Siinä ei paljoa järjen jättiläisiä tarvita, kun lukee sen yhtiöjärjestyksen, - varsinkin jos se on hiljattain saatettu ajan tasalle. Yhytiöjärjestys on asiakirja, josta selviää vastuut ja kustannusjakaumat. Yhtiökokouskaan ei voi päättää, -edes määräenemmistöllä, asiaa vastoin yhtiöjärjestystä. Joten, - "Osakkaan pitääkin esittää yhtiökokouksessa että korjaus jaetaan kahteen erilliseen korjaukseen:...", - neuvo on vähintäänkin arvelluttavan provokaatinen.
Jäsenen Halpakorjaus antama (1.3.2012 klo:14:26) kommentti "Yhtiökokous voi päättää 27 §:ssä tarkoitetulla määräenemmistöllä kunnossapidosta ja uudistuksesta aiheutuvien kulujen jakamisesta tasan osakkeenomistajien kesken, jos toimenpide kohdistuu osakehuoneistoihin ja kunnossapidosta tai uudistuksesta kullekin osakehuoneistolle tuleva etu ja kunkin huoneiston osalta aiheutuva kustannus ovat yhtä suuret." (As.oy.-laki) 27§ sanoo että määräenemmistö on 2/3 ja asunnon ulko-ovi katsotaan kuuluvaksi asuntoon. Ja ei yhtiöjärjestys voi sisältää kohtaa jossa tuo määräenemmistöpäätös estettäisiin. Maistraatti pitää huolen ettei sellaista yhtiöjärjestystä hyväksytä.
Jäsenen Jv20531112 antama (1.3.2012 klo:14:39) kommentti "Ja ei yhtiöjärjestys voi sisältää kohtaa jossa tuo määräenemmistöpäätös estettäisiin. Maistraatti pitää huolen ettei sellaista yhtiöjärjestystä hyväksytä." Taas höpötystä! Laki on ylin joka määrää ja estää myös niitä määräenemmistöjä toimimasta. Sekin on demokratiaa. Ne lukot voidaan "vaihtaa" piittaamatta siitä, mitä yhtiöjärjestyksessä sanotaan. Sehän on sopimuskysymys. Tästä on turha jauhaa. Jauhakaa vain!
Jäsenen spugle antama (2.3.2012 klo:7:27) kommentti Kaikenlaisiin asunto-osakeyhtiön korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskeviin kysymyksiin kannattaa ennen ksysymistä katsoa Suomen Kiinteistöliitto ry:n julkaisemaa Vastuunajakotaulukkoa (v.2010) ja hakea vastaus sieltä: huoneistojen ulko-ovet = yhtiön vastuulla ulko-oven ja parvekeoven lukko = yhtiön vastuulla Koska ne kuuluvat ulko-vaippaan ei tasajakoa voi käyttää Mikäli näitä siirretään yhtiöltä osakkaalle ei se onnistu ilman yhtiöjärjestyksen muuttamista. yymystä kastosa
Jäsenen Halpakorjaus antama (2.3.2012 klo:7:42) kommentti Joo ei! Väärin menee. Kyllä ulko-ovet katsotaan asuntoon kuuluviksi ja siten tasajaon piiriin. Ovat kyllä yhtiön vastuulla, mutta ei siitä ollut kyse. Katso vaikka oikeusministeriön sivuilta. "Kustannusten tasajako kaikkien huoneistojen osalta samat edut ja kustannukset tuottavassa kunnossapidossa ja uudistuksessa. Pykälässä säädetään, että yhtiökokous voi päättää 2/3:n määräenemmistöllä kunnossapidosta tai uudistuksesta aiheutuvien jakamisesta tasan osakkeenomistajien kesken, jos toimenpide kohdistuu osakkeenomistajien hallinnassa oleviin huoneistoihin ja siitä kunkin huoneiston osalle tuleva etu ja aiheutuva kustannus ovat yhtä suuret. Tällainen kunnossapito tai uudistus voi olla esimerkiksi ulko-ovien vaihtaminen huoneistoihin tai samankokoisten parvekkeiden jälkiasennus. "http://www.om.fi/Etusivu/Valmisteilla/Lakihankkeet/Yhtiooikeus/Uusiasuntoosakeyhtiolaki
Lis�� kommentti*