Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kosteusvaurio

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 8.7.2010 klo:6:52
Ostimme viime syksynä rt-kaksion.Asuntoon tehtiin myyntihetkellä kosteusmitt., ja kosteutta ei löytynyt.Asunto oli ollut tyhjillään yli vuoden,eli ei ihme.Kuitenkin merkintöjä tuli mm.useita kopolaattoja pesuhuone/saunan lattia,panelin tuuletusrako saunan seinillä alle 1cm.Saunaa purettaessa paljastui että ulkoseinä,katonraja,sekä saunan lattia ovat märkiä.Ent. omistaja on joskus itse remontoinut saunan.Höyrysulkuna pan. takana oli rak.muovi, mikä lepatti irti alareunoista eikä yltänyt edes nostolaatan tasolle.Koko seinärak. on purettava ja lattia myös, koska alaohj.puu pitää nostaa lattiapinnan yläp. Onko meillä oikeus hakea korvausta myyjältä koska kaupasta on kulunut alle vuosi?Voimmeko vedota ns. piilovaurioon?Virallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / kosteusvaurio":
Jäsenen antama (9.7.2010 klo:20:12) kommentti

Et voi hakea korvausta myyjältä, koska taloyhtiö vastaa talon rakenteista. Taloyhtiön kuuluu korjata havaitut viat. Taloyhtiö voi sitten (yrittää) periä korvauksia myyjältä.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa