Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei_otsikkoa

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 31.1.2013 klo:5:19
Hei,

Ostimme viime vuonna As Oy muotoisen rivitalon, joka on rakennettu v. 1978. Keittiöremontin yhteydessä saimme selville, että alakerrassa ulko-oven vieressä olevassa sähköpääkeskuksessa on käytetty aspestia. Sähkömiehen mukaan sitä käytettiin aikaisemmin näissä sähköpääkeskuksissa tulipalon estona ja vastuksena. Myyjä ei ilmoittanut meille aspestista mitään, eikä kukaan muukaan, vaikka alkuperäisiä asukkaita on vielä asumassa samassa rivitalossa. Onko tämä laillista ja terveydelle vahingollista, vaikka emme joudu itse asiassa kosketuksiin aspestin kanssa, emmekä olisi tienneet siitä ilman sähkömiehen ilmoitusta. Onko myyjän ilmoitettava ostajalle aspestin olemassa olosta, jos sitä on käytetty missään puolella asuntoa? Kiitos!Virallinen vastaus
Asuntokauppalain mukaan asunnossa on virhe, jos: 1) se ei vastaa sitä, mitä voidaan katsoa sovitun; 2) se ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut asunnosta ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan; 3) myyjä on ennen kaupantekoa jättänyt antamatta ostajalle tiedon sellaisesta asuntoa koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon ottaen huomioon hänen mahdollisuutensa havaita kyseinen seikka asunnon tarkastuksessa, myyjän tietoisuus ostajan...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / ei_otsikkoa":
Jäsenen antama (31.1.2013 klo:6:36) kommentti

Koko rivitalon vai? On laillista! Ei!

Jäsenen antama (31.1.2013 klo:12:09) kommentti

On täysin laillista! Myyjä ei ole toiminut ainakaan tuossa mitenkään laittomasti. Ja vielä sitä asbestia saattaa olla talossanne aivan laillisesti muuallakin.

Jäsenen antama (31.1.2013 klo:14:52) kommentti

Asbestia on käytetty niin monissa tuotteissa rakentamisen yhteydessä ettei sen toteaminenkaan aina ole helppoa. Pääsääntöisestihän tuollaiset asbestilevyt yms. ei aiheuta päästöjä ennenkuin ne hajoitetaan. Ja asbestin purkutyö on sitten omalajinsa suojauksineen ja ylipaineistuksinensa..

Jäsenen antama (31.1.2013 klo:23:53) kommentti

"....asbestin purkutyö on sitten omalajinsa suojauksineen ja ylipaineistuksinensa.."Anteeksi kuinka?

Jäsenen antama (1.2.2013 klo:20:44) kommentti

Niinettä...? Ali vai yli...?

Jäsenen antama (2.2.2013 klo:14:51) kommentti

Purkualue ali ja ympäröivät yli...


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: