Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei_otsikkoa

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 5.7.2012 klo:17:00
Liittyy asunto-osakeyhtiölakiin.
Voiko isännöitsijä toimia hallituksen varajäsenenä asunto-osakeyhtiössä?
Yhtiöjärjestys ei sisällä mainintaa isännöitsijän mahdollisuudesta toimia hallituksen jäsenenä, puheenjohtajana tai varajäsenenä.
Yhtiöjärjestyksen mukaan on 3 varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen.
As-Oy Lain mukaan: 8§ “Isännöitsijä saa olla hallituksen puheenjohtajana vain, jos yhtiöjärjestyksessä niin määrätään tai kaikki osakkeenomistajat siihen suostuvat.”
Yhtiökokouksessa isännöitsijän valitseminen hallituksen varajäseneksi ei ollut yksimielinen.
Jos joku hallituksen jäsen lopettaa toimintansa kesken toimikauden, niin varajäsen siirtyy hallituksen äänivaltaiseksi varsinaiseksi jäseneksi.
Hallitus ottaa ja erottaa isännöitsijän, ja isännöitsijä toimii hallituksen ohjeiden mukaan. Isännöitsijän siirtyminen varajäsenestä hallituksen varsinaiseksi jäseneksi on ristiriitainen, sillä tällöin hallituksen jäsenenä isännöitsijä lähtökohtaisesti alkaa itse valvoa itseään.Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: