Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

As. Oy,n VASTUUNJAKO

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 22.12.2008 klo:16:04
SISÄILMAN HAITTA Onko mahdollista, että yksi osakas tekee tutkimuksia asunto-osakeyhtiön laskuun hallituksen luvalla määrättömästi, omien sanojen mukaan tutkitaan niin kauvan kun vika löytyy. Onko As. Oy velvollinen korvaamaan kaiken? Kyseessä on hallituksen puheenjohtaja ja hänen asuntonsa.Virallinen vastaus
Kysymyksestäsi ei tarkemmin ilmene, minkä laatuisesta viasta on kysymys. Mikäli vika on laadultaan sellainen, että se koskee kaikkia osakkeenomistajia, tulevat tutkimustulokset kaikkien osakkeenomistajien hyväksi, eikä osakkeenomistajien tasavertaisuus kärsi. Vastaaja: Nordius/ Mikko Tuomi Varatuomari Asianajotoimisto Halonen & Lakka Oy Jyväskylä

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / As. Oy,n VASTUUNJAKO":
Jäsenen antama (22.12.2008 klo:16:28) kommentti

Jos kyseessä on esim. viemärin haju tai homeen haju, pitää tutkia, koska kyseessä on terveyshaitta.

Jäsenen antama (22.12.2008 klo:19:21) kommentti

Ei sitä vielä tiedä onko kysessä terveyshaitta ennekuin tutkitaan, mutta...,

jos jotain löytyy on tutkimus / tarkistus tehtävä samasta kohtaa myös muissa osakkeissa. Osakkenhaltijoiden tasavertaisuus on otettava huomioon.

Jäsenen antama (23.12.2008 klo:8:03) kommentti

Jos tutkitaan yhdestä ja sovelletaan sitten tietoa muissakin asunnoissa, ei tasapuolisuus kärsi. Korjaukset tehtäisiin kaikkiin asuntoihin yhdestä asunnosta saadun tiedon perusteella (mikäli kaikissa on sama vika).


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa