Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

vaaitusvirhe päätyrungossa

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 12.2.2016 klo:9:06
Pienteollisuushallissa päätyrungon yläjuoksu vaaittu 20-30 mm alemmaksi kuin pitkillä sivuilla. Päätyyn tuleva kattoristikko kantaa ainoastaan reunoilta, eikä ota yläjuoksuun kiinni (kuva 2.) Ristikon alapaarteen ja rungon yläjuoksun väliin jää 20-30 mm tyhjä tila (kuvassa merkitty aaltoviivalla).Ilmeisesti rakenne on siinä mielessä oikein, että kattoristikot on tarkoitettu kantamaan vain reunoilta. Toisaalta päätyrunko ei sitoudu millään tavalla kiinni muuhun rakennukseen, ennenkuin sisäpuolen höyrysulun päälle on tehty harvalaudoitus, joka kiinnittyy päätyyn.Onko rakenteessa mitään ongelmaa vai onko se tehty just niin kuin pitääkin? Lähes kaikki talotehtaat ja rakentajat kyllä vaaitsee yläjuoksun kaikkialta tasoihin ja päädyn kattoristikko kantaa koko matkalla myös yläjuoksuun.
Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kplVirallinen vastaus
Kyllä tuokin käy, sillä ajatus on kattoristikoiden alapintaan naulata koolauslaudat, joiden päät tulevat tuon raon kautta päätyrungon lankun päälle ja naulataan siihen kiinni, näin seinä tukeutuu katon koolauslautoj...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / vaaitusvirhe päätyrungossa":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: