Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tiiliulkoverhouksen ongelmakatselmus

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 4.5.2005 klo:0:41
Teetetimme tiiliverhouksen ongelmakatselmuksen ja jatkopidearvion, sillä tiiliverhouksen pinnalla esiintyy vihertävää. Yhteenvetona saimme seuraavaa: ulkoverhomuuraus detaljeineen ei täytä suunnitelma-asiakirjoissa määriteltyä tasoa; -alimman tiilivehouskerroksen osalta puuttuvat ilmaraot - perusmuurin ja tiiliverhousmuurauksen välistä puuttuu bitumihuopakaistat, - kuoriverhousmuurauksen ja tuulensuojalevytyksen välien tuulettavuus estyy myös laastipurseiden vuoksi.(alaosan ilmarako 20mm) Suositeltavia jatkotoimenpiteenä saneeraus-/korjaustyösuunnitelman laadintaa sekä kustannusarvio. Perusrakenteena reunavahvistettu teräsbetonilaatta. Nyt kysynkin, mitä toimenpiteitä meidän kannattaa nyt tehdä,kehen meidän pitää ottaa yhteyttä?. Talo on rakennettu 2000v ja ostimme tämän 1v sitten. Eräs rak.insinööri kävi katsomassa mutta sanoi ettei puutu asiaan, meinasi että ainoastaa koko ulkokuoren purkamalla sen saa korjattua, mutta meinasi että tuuletuu joka tapauksessa näinkin, ei luvannut kuitenkaan ottaa itselle vastuuta eikä kirjoittaa mustaa valkoiselle. Ehdotti tuuletusrakoja ja olemme tehneetkin muutaman,mutta laastia on niin paljon ettei niistä ollut mitään hyötyä. Miten meidän nyt kannattaa toimia että voimme asua rauhassa 10v ilman että tulee myöhemmin ongelmia vai pitääkö tehdä kaupanpurku? vai saako semmoista edes?
Virallinen vastaus
"Asiantuntijat" ovat mielipiteidensä takana. Kenellekään ei ole tullut mieleen tarkastaa, mitä tuo vihreä on. Oletettavasti tuo on levää. Jos se on levää, sen kasvu ei ole sisäpuolisesta kosteudesta kiinni. Läheiset puut vaikuttavat enemmän. Pesemällä pint...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Tiiliulkoverhouksen ongelmakatselmus ":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: