Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

tiiliside betoruuvilla seurantakohteessa

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 18.9.2009 klo:8:40

Wienrbergerin spu-eristeisessä (passiivitalo-) seurantakohteessanne kiinnitetään lenkkipäinen tiilisiden betoniruuvilla. Tiilisiden on rosteria mutta onko betoniruuvi? Itse olisin myös kiinnittänyt betoniruuvilla tiilisiteitä, mutta rosterisia ei ole löytynyt vaikka rautakauppiaat on soittellu kaikkialle.
Virallinen vastaus
Betoniruuvi on karkaistua terästä. Se kestää tiilessä ruostumatta, koska tiili on emäksinen. Tiilisiteen asentaminen rosterina varmistaa sen, että tuuletusraossa ei side ruostu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / tiiliside betoruuvilla seurantakohteessa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

saunan valaisin

Minkälaisen valaisimen voi saunassa laittaa lauteiden yläpuolelle, yli 100cm korkeuteen. Koska yleinen ohjehan on ettei tuon korkeuden yläpuolelle voisi seinä valaisinta...

tuuliohjaimet

Miksi tuuliohjaimet asennetaan kattoristikoiden yläpaarteen sivuille naulattavien listojen varaan, kuten esim. seurantakohteessa: "Kastelli Tuulikylä" ? Onko tämä ainoa...