Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Runkonurkat platformrakentamisessa

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 2.9.2004 klo:9:10
Platformrakentamisesta on hyvät ohjeet, mutta rungon nurkkien rakennekuvat puuttuvat. Miten nurkat suunnitellaan? Koottuja elementtejä rakennettaessa tulisi ilmeisesti myös huomioida elementtien väliset villaeristeet mitoituksissa. Jos joka paikassa käytetään 600 mm:n jakoa, jää esim. nurkissa 25 mm runkotolppaa näkyviin tuulensuojalevyn ollessa 1200 mm leveydeltään. Jos ulkoverhoilussa käytetään sekä pysty- että vaakalaudoitusta, miten saadaan hyvä ilmastointi koko ulkoseinän osalle?

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Platform -ohjeen Liitteet sivulla 130 on esitetty ulkoseinän nurkkaliitos märkätilan kohdalla. Sitä voi käyttää muissakin liitoksissa. Tilkevillan voi ottaa huomioon mitoituksessa. Tarkoitus kuitenkin on, että tilke on ohut. Kun ulkoverhoilu on molempiin suuntiin, ilmarako tehdään normaalilla pystylaudoitusraolla. Sen päälle lyödään varsinainen naulausjuoksi siihen suuntaan kuin on tarve.

Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Runkonurkat platformrakentamisessa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: