Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rakennekatselmus

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 14.9.2010 klo:8:44
Saako/pitääkö tuulensuojalevyt olla lyötynä seiniin ennen kuin tilataan rakennusvalvojalta rakennekatselmus?Virallinen vastaus
Jos tuulensuojalevy on rakenteen jäykistävä osa, se pitää asentaa. Oletettavasti tällöi...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / rakennekatselmus":
Jäsenen antama (14.9.2010 klo:10:47) kommentti

Tuulensuojalevy ei ole kantava rakenne. Voi ne olla asennettuna,koska runko näkyy sisäpuolelta.

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:10:59) kommentti

Älä ihmeessä lyö! Jos lyöt, niin lyöt itseäsi persauksillesi ja pahasti. Sehän käy kipeää kukkarollesi koko elinkaaresi ajan. Olet täysin autuaan tietämätön! Tyhmyydestä rakennusfysiikka sakottaa ja pahasti. Mites villotat? Huonosti! Sekö on tarkoituksesi? Häh?

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:11:58) kommentti

Villoita ensin, sitten tuulensuoja. Nämä kummatkin voi tehdä ennen katselmusta.

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:12:19) kommentti

Nii-in! Saattaa saada haukut ja villoja revittävä vähän auki! Ts. paljon porua, vähän villoja. Riippuu katselijasta! Parempi on kysyä ensin. Tietenkin siltä katselijalta. Ei ne pure eikä syö! Kysyjää nimittäin!

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:18:07) kommentti

on taas monta tyhmiä neuvojaan antamassa ettei voi muka villoittaa jos tuulensuoja levy on lyöty ulkopuolelle kyllä näkyy tyhmyys!onhan sisäpuoli levyttämättä ja auki mistä pystyy villoittamaan ja tarkastamaan rungon,ja tuonkin toteamiseen ei tarvita monia korkeakoulututkintoja mita montalla muka alalta on.

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:18:23) kommentti

Jossakin äkkiväärässä tyh...s tiivistyy ja kateus ja katkeruus?

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:21:30) kommentti

Teeseitserakentaja kyllä tekee itselleen huonoa ja kylmää taloa jos villottaa (vai onko jo villottanut). Villa ei mene "oikein" kun painat se villan sinne, etkä toiselta puolelta pääse sitä "suoristelemaan". Voi rakentaja itse tehdä testin ja todeta tämän asian.

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:21:47) kommentti

Monta on tässä erittäin oikeassa.

Jäsenen antama (14.9.2010 klo:23:18) kommentti

kannatan edellisiä. ehdottomasti villoitus ennen ts-levyä ja levyt päälle nopeasti villoituksen jälkeen..

Jäsenen antama (15.9.2010 klo:1:00) kommentti

Aivan oikein! Katsokaas, niin kuin näkojään olette huomanneet, kateus ja siitä johtuva katkeruus ja kauna sumentavat/pimentävät kaiken, pienet häivähdyksetkin ja myös mustan valon, jos sitä edes on.

Jäsenen antama (15.9.2010 klo:19:32) kommentti

Korjaus aiempaan viestiini, tuulensuojalevyt ennen villaa, jos käytetään puhallettavaa eristettä.. Helpottaa kummasti.

Jäsenen antama (16.9.2010 klo:8:27) kommentti

Eikö "ammattilaiset" tiedä edes perustyötapoja? Kokeilkaapa huvikseen villoittaa vain yhdeltä puolelta (vaikka ilman tuulensuojalevyjä niin tuloksen näkee heti) Villalevyjen paikalleen laiton jälkeen otatte sen pitkäteräisen villaveitsen ja vetäisette sillä jokaisen sauman läpi. Eli veitsi painetaan villan ja runkopuun väliin (tai kahden villalevyn väliin jne)ja sahaavalla liikkeellä käydään kaikki saumat läpi, villa asettuu näin niin tiiviisti kuin se vain on mahdollista. Toinen tapa on taivuttaa villalevy asennusvaiheessa niin, että levyn reunat menee kerralla pohjaan asti, tällöin pitää enää huolehtia pystysaumat.Itse käyn joka sauman villaveitsellä läpi, nopeaa ja helppoa.Villoittaessa menee kuitenkin aikaa ja tuulensuojalevyt on hyvä olla paikallaan suojana sadetta, tuulta, paikalla pyöriviä raksajätkiä yms vastaan. Muutenkin mukavampi villoittaa levyä vasten, eikä pikkulinnutkaan ole niin hanakasti nokkimassa villoja.

Jäsenen antama (16.9.2010 klo:15:40) kommentti

Hohohhoijaa! En kuulu "ammattilaiset"-heimoon/lahkoon enkä rakenna kokeillen huvikseni.

Kun se helvetinmoinen luulo on niin kova, että se voittaa rakennusfysiikan, niin eihän siitä muuta seuraa kuin äärettömän hölmö teeseitserakentaja. Viimeistään siinä vaiheessa, kun myytte sen teeseitserakennuksen, niin tulette tänne ruikuttamaan:

"kun minä tein itselle niin hyvin, niin tuo helevetin ostaja on ollut löytävinään lahoa ja hometta. Eihän sitä siellä mitenkään voi olla! Mitä minä nyt teen?"

Kuitenkin siihen mennessä olette äärimmäisen onnellisena maksaneet kaameita energiakuluja. Se on meillä muilla lohtuna, että kuulutte siihen taivaan harakoita kylmältä suojelevaan lahkoon, joilla se järjenkäyttö senkin verran mitä sitä on, on täysin vierasta. 

PS! "otatte sen pitkäteräisen villaveitsen" Mitä helvettiä? Tuohan on se juosten kustu työkalu, jolla siis se leikkausjälki on kuin "juosten kustu sinne sun tänne". Ei tosi ammattilainen ja/tai omaa työtään arvostava noita kala-/keittiöveitsiä käytä!!!! 

Jäsenen antama (16.9.2010 klo:16:11) kommentti

Tämä on taas näitä asioita joista keskustellaan sopivin väliaijoin. En ymmärrä miksi homma pitäis tehdä "luulen että se villa on siellä hyvin", kun on mahdollisuus tehdä se varmasti hyvin. Villat runkotolppien väliin ja tuulensuojalevy seinään kun sopiva alue on villoitettu.

Jäsenen antama (16.9.2010 klo:16:43) kommentti

aika nopeesti pitää toimia kun villoittaa jos kumpikin puoli avonaisena,eikä sitä ei tehdä kun peilityynenä päivänä,olis mielenkiintoista nähdä näitten puolesta puhujien villoittavan kun vähänkin tuulee ei varmasti niilläkään tulis siitä mitään varmasti laittaisivat itsekin ulkopuolelle tuulensuojalevyn kiinni ennen villoitusta.kyllä on montan viimeinen viesti niin seko ei taida olla ihan kaikki siellä yläkerrassa kotona ja tollanen muka omistaa monta rakennusalan korkeakoulu tutkintoa,salli mun nauraa!!

Jäsenen antama (16.9.2010 klo:22:11) kommentti

jos villat lähtee tuulen mukaan on jotain tehty todella väärin.

ei olla koskaan tehty, että ensin ts-levyt. kun runkojako on oikein ja mahdolliset leikatut palat sopivan kokoisia, niin ne ei vaan lähde tuulen mukaan (myrskyä ei lasketa, mutta silloinhan ei villoitetakaan muutenkaan). sitäpaitsi ne ts-levythän laitetaan hetikohta perästä paikoilleen. tuulensuojaksi.......

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:8:42) kommentti

eihänne,villatmihinkäänlähde,ensinne pannaanmyllyyn, sinne hiekkaa,sementtiä,sitten pusaillaan,viikon-kaksi ja,sittenseinään,kyllänesielläpysyy,kuntehdäänvielä, kahteenkertaan, säästöäsyntyy,ja kylläkannattaaseinästäkin, tuleekestävä!!

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:9:46) kommentti

teeseitserakentajalle pikku vinkkinä, että se runkotolppajaossa käytetty mitta K600, ei tarkoita tolppien väliin jäävää tilaa, vaan mittaa tolpan keskeltä keskelle.

Tällöin tolppien väliksi tulee n. 550mm ja siihen se 565mm leveä villa istuu kuin hanska käteen, joka ei myöskään oikean kokoisena lennä kädestä kovallakaan tuulella.

Varsinkin jos teetsitäitselle, niin lopeta se vänkääminen ja villoita ensin ja levytä vasta sitten, koska muuten kuset omaan saappaaseen, joka kyllä tuleekin tarpeeseen, jotta saat varpaat pysymään talvella lämpöisenä.

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:11:27) kommentti

Jos monta ei kerran käytä villaveistä niin mitä sitten? Sirkkeliä :-) ? Tietenkin jos sattuu olemaan varustettu sellaisilla lahjoilla, ettei pysty hyväksymään mitään muuta tapaa, kuin sen "oman" tapansa, niin sitten ei mahda mitään.Kuten sanoin, olkaa hyvä ja kokeilkaa miten tuo onnistuu, jos siis epäilyttää. Jos ei halua olla "kokeellinen rakentaja" niin voi vaikka k600Xk1200 raamit lankusta ja kokeilla siinä. Tai sitten monta voi tehdä kyseisstä raamista hiekkalaatikon ja leikkiä siinä :-)Yleensä olisi mukava, jos keskusteluun osallistujat perustelisivat puheitaan, eivätkä huutelisi päättömyyksiä.

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:11:39) kommentti

Sanottakoon tähän, että Monta on kehittänyt omanlaisensa villaveitsen, josta tietenkin voi käyttää nimitystä "villaveitsi", mutta se ei muistutakaan keittiökalaveistä.

yksi voi tulla tutustumaan käyttämääni villaveitseeni ja toinenkin ja omakätisesti kokeillakin. Saatanpa valmistaa sellaisen "matkaihmettelyn" palkkioksikin tai ainakin neuvon miten se tehdään, koska se on tee-se-itse'n helppo tehdä ja toisaalta yksinkertainenkin tehdä, mutta ei teeseitserakentajan.

Sanottakoon vielä, että sen valmistaa vähänkin osaava huomattavasti nopeammin kuin lähteä lähelläkin olevasta rautakaupsta hakemaan. Tietenkin se tarvitsee tietyn aihion, joka melko varmasti löytyy joka rakentajalta tai naapurilta vähän käytettynä tai lähes täysin kelvottomana kyseiseen alkuperäistarkoitukseen.

Kyseinen villaveitsi pysyy terävänä. Jos ei pysy, niin teroitus hoituu siinä siunaamassa eli parissa sekunnissa. Siihen taas tarvitaan joka rakentajalta tai ainakin naapurilta löytyvä alkuperäisestä käytöstä poistetukin vempele.

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:14:12) kommentti

Ahaa, ja miten luulet, että minun "villaveitsi" olisi jotenkin huonompi kuin sinun "villaveitsi"? Vai onko se vaan perusoletus, että ainoastaan oma mielipide, sovellus, työvälinen, työtapa jne jne on oikea, muilla ei edes VOI olla läheskään yhtä hyvää?

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:16:53) kommentti

En minä yhtään epäile, että Sinun villaveitsesi on huonompi kuin minun, mutta en ole tuolla turuilla ja toreilla nähnyt muuta kuin noita tusinatavaroita, joita en ole huolinut sen jälkeen, kun kehitin omani. En tiedä tietenkään minkälainen se Sinun veitsesi on, mutta jos se on jostakin kaupasta ostettu tai saatu korruptiona, niin silloin se on huonompi kaikin puolin kuin minun.

Totta kai muillakin on yhtä hyvä minun tekemänäni tai kopioituna. Se on sallittu enkä pane pahakseni ollenkaan, koska silloin työn laatu paranee ja nopeutuu huomattavasti. Näin se on! Se vain on näin!

Olenpahan näitä samanlaisia tehnyt ohimennessäni monelle muullekin.

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:19:40) kommentti

kyllä on montan jutut kun suljetulla osastolla olevilta!ei voi kyllä sen ikäiseltä papparaiselta muuta odottaakkaan

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:20:08) kommentti

R-Rane kyllä tiedän että runko jako on 600 tolppien keskelle eikä niiden väli!mutta satutko tietämään itse että villat asetellaan kevyesti eikä ne saa olla tiukassa ja kupruilla! silleenhän ne muuten menisi jos 550 rakoseen ahdetaan 565 villa ilman siivun leikkaamista villalevyn reunasta."yksi"olen aivan samaa mieltä kanssasi mitä kirjoitit kommenteissasi.ihmettelen myös minkähän takia esim.rakennusalan opetusfilmeissä mm.näytetään kun taloja villoitetaan kun tuulen suojalevyt on jo asennettu seiniin tietääkseni niiden pitäisi olla ammattilaisten ja asiantuntijoiden tekemiä enkä tarkoita kuvaajia.

Jäsenen antama (17.9.2010 klo:22:40) kommentti

Joo-o on hupaisaa, kun se oikeasti olisi kuin elokuvissa. Kuinkahan paljon niitä ruumita on siellä hollyvoodissakin tehty. Ilmeisesti yhtä paljon kuin teeseitserakentaja sutta elävässä elämässä.

Eiköhän ne villantekijät ole taitavampia tekemään sitä villaa oikealla leveydellä siihen 600 tolppajakoon kuin ne hörhöt, joita teeseitserakentaja ihannoi  siellä telkkarinäytöksissä.

Jäsenen antama (18.9.2010 klo:14:22) kommentti

Kysytään nyt vielä teeseitserakentaja''lta eli täysveriseltä ammattirakentajalta, kun olet katsellut niitä opettavaisia länkkärifilmejä, niin minulle jäi vähän epäselväksi tuo villojen loistava "kevyt asennus"-menetelmäsi:

"mutta satutko tietämään itse että villat asetellaan kevyesti eikä ne saa olla tiukassa ja kupruilla! silleenhän ne muuten menisi jos 550 rakoseen ahdetaan 565 villa ilman siivun leikkaamista villalevyn reunasta."

Nyt kun minä asensin kevyesti ohjeittesi mukaan leikkaamalla siivun levyn reunasta, niin eihän se villa tullut aivan keskelle tolppien väliin, vaan aivan toispuolisesti, joten kysyn nyt, yksinkertaisena äläteeitserakentajana, että se siivu päättelyni mukaan onkin leikattava molemmilta puolin. Käsitykseni mukaan ohjeistasi päätellen siitä on leikattava 15 mm pois, mutta yhteensä. Silloin kai se yksinkertaisesti on siis leikattava molemmilta puolin siis pois 7,5 mm, jotta se tulisi juuri keskelle tolppien väliin. Nyt minulla onkin ongelmana sitten tuo puolille milleille leikkaus, kun villaveitselläni en pysty leikkaamaan puolille milleille, vaan aivan täysille milleille. Se johtunee siitä, että se villaveitseni on omatekemä eikä se kaupasta kallis kalafileveitsi.

Tuleeko suurta virhettä, kun leikkaan toiselta sivulta 8 mm ja toiselta sitten vain sen 7 mm ja tällaisen asennan sitten tolppien väliin? Tuleeko siinäkin liikaa toispuolisuutta? Mitä ne ovat siellä opetusfilmeissä tällaisesta sanoneet?


Jäsenen antama (18.9.2010 klo:14:56) kommentti

eikös sulla monta ollut niin erinomainen "villaveitsi"kun sitä niin retostelemalla kehuit ja tehtaan tekemiä haukuit,pitäisihän sillä saada puolen millin tarkkuudella villa leikattua olet tainnut sittenkin suden tehdä villaveitsestäs!sun tapauksessa ei tule toispuoleisuutta jos teet niinkuin teet koska sulla nupissa heittää jo sen verran että villa tulee keskimääräisesti keskelle.

Jäsenen antama (18.9.2010 klo:18:51) kommentti

Oikeasti, laittakaa ne villat ENNEN levytystä. Mutta jos huvittaa, niin mun puolesta levyttäkää vaikka molemmin puolin ja villoittakaa sitten. Höyrynsulunkin voi laittaa jälkeenpäin vaikka ulkoverhouksen koolauksien väliin.

Jäsenen antama (18.9.2010 klo:19:11) kommentti

Hauskaa luettavaa taas.

En kyllä ymmärrä että kuinka tuuli heittelee niitä villoja jos jälkeen vasta levytetään. Se on kipsiä/leijonaa seinään sitä mukaa kun on villoitettu. Ei kait se niin vaikeeta ole.

Jäsenen antama (18.9.2010 klo:20:48) kommentti

En minäkään, ylipäätään, kai sitä voi vähän vilkaista sääkarttoja ettei pahimpaan ukkosmyräkkään lähde villoittamaan. Hyvällä kelillä voi tehdä vaikka seinän kerrallaan ja levyttää sitten, sateen uhatessa, lätkii levyjä vaikka joka välissä.

Jäsenen antama (18.9.2010 klo:20:52) kommentti

Pakko lisätä vielä. En usko, että kukaan saa koko talon villoja viimeisen päälle kohdalleen (levytyksen jälkeen) vaikka sahaisi miten sillä villaveitsellään, niitä saumoja vaan on niin paljon. Itse en ainakaan luottaisi siihen, voi toki olla, etten vain osaa. Yläpohjaa villoittaessa siitä saa jotain osviittaa. Vaikka kattotuolit on hyvin ohkaisia verraten 200mm:n runkoon ja vieläpä harvalla jaolla, jää silti villoittaessa johonkin virheitä. Jotka onneksi näkee alapuolelta ja voi käydä korjaamassa. Tuulensuojalevyn takaa niitä ei näe.
Jäsenen antama (20.9.2010 klo:7:51) kommentti

Keskustelu on saanut näköjään sellasia piirteitä, että oikein valvojan on pitänyt puuttua asiaan :-)Ehkä pitäisi itsekin kiinnittää huomiota miten kirjoittaa. Olen siis sitä mieltä, että jos tuntuu paremmalta villoittaa ensin ja levyttää sitä mukaa kun valmista tulee, niin sitten niin. Mutta täysin toimiva systeemi on myös tää toinen. Ja tietenkin sitä mukaa kun levyjä asettelee, niin saumojen läpikäynti.Virheetöntä jälkeä jos haluaa, niin sitten pitää käydä tähystimen kanssa jokainen sauma läpi villoitti sitten levyjen kanssa tai ilman, koska ei sieltä toiselta puoleltakaan nää kun sen pinnan, sinne runkotolppaa vasten jää vielä 10-15 cm villaa jota ei nää...

Jäsenen antama (20.9.2010 klo:8:46) kommentti

Ottamatta kantaa, kumpi on parempi tapa villoittaa niin mulla on seuraava havainto.Meillä päin tekevät sellaista puoltoista kerroksista precut systeemiä. Rakennus on aika korkea toiselta puolelta, koska siinä on pulpettikatto. Ilmeisesti valmistajan ohjeiden ja piirustusten mukaan, runko on jäykistettävä tuulensuojakipseillä ennen vesikatteen asennusta. Ja nyt jos siellä olisi haluttu villoittaa ennen tuulensuojia niin puuttunut olisi myös vesikate. No tietysti aluskatehan siellä olisi ollut, mutta aika lailla olisivatten olleet säitten armoilla hetken aikaa.Ja toinen havainto, kuinkahan tuulensuojakipsi sietää vettä? Tässä viime päivien sateiden aikana katselin, että jotkut seinät olivat aika märän näköisiä, kun tuuli on painanut sateen seinälle ja katolta tippuva vesi on roiskunut alimmaisten kipsien alareunoille, koska rännejä ei vielä ole. Mietin vain, että jos kipsi imee itseensä vettä niin sitten ovat villat kipsin takanakin kohta märkinä :( Mutta kai tuo kipsi sietää paremmin kosteutta kuin sisäpuolella käytettävät?

Jäsenen antama (20.9.2010 klo:10:18) kommentti

Aihe rupesi kiinnostamaan niin paljon, että tutustuin sekä paroc:in että isoverin työohjeisiin. Nyt varmasti ainakin tietyt yksilöt tuumii, että niitä ohjeita noudattamalla syntyy sutta ja sekundaa. Tietenkin, jos hessut on kehittäneet tuotteitaan ja työohjeitaan kymmeniä vuosia, niin väärässähän ne on :-)Eli isover ohjeistaa vain painamaan villat tarkasti paikoilleen. Ohjevideossa laitetaan ensin paikoilleen jäykkä tuulensuojavilla naulauslevyineen ja sitten vasta sisäpuolinen eriste. Veitsikikkailuja ei isover nää näköjään tarpeelliseksi.Paroc neuvoo asentamaan villat ennen tullensuojalevyjä, jos mahdollista. Heillä on ohjeena näköjään juuri tuo veitsellä saumojen läpikäyminen. On mainittu pariinkin kertaan, mulle jäi se kuva, että suosittelevat veitsikikkailua joka tapauksessa, oli ts-levyt paikoillaan tai ei.

Jäsenen antama (20.9.2010 klo:12:27) kommentti

Kaikki kikkailut ovat sallittuja, jos ne parantavatja helpottavat villojen asennusta runkotolppien väliin, mutta se kikkailu, että ensin pannaan tuulensuoja ja sitten vasta aletaan villoittaa, on huonompi kuin se, että villoitus tapahtuu molemmilta puolin ts. villoituskikkailuja voidaan käyttää molemmin puolisesti.

Eiköhän tämä ole aivan tervelläkin järjelllä pääteltävissä.

Siis kun käyttätte niitä kikkailujanne, niin lopputulos on parempi, kun niitä kikkailuja voidaan käyttää molemmin puolin, jolloin ainakin molempien pintojen havainto onnistuu. Jos sinne villan keskelle jää jokin ilmakolo, niin se ei ole niin huono kuin siellä reunoilla. Reunoilla se kolo ei ole kolo villan "keskellä", vaan puristuma/litistymä. 

PS! Arvaakohan yksi kuka on sen "Paroc neuvoo asentamaan villat ennen tullensuojalevyjä" opastanut? 

Jäsenen antama (20.9.2010 klo:13:52) kommentti

Sen verran tuota Paroccia tullut laitetuksi, että haluaisin kyllä itsekin nähdä sen toiselta puolen tarkastaa. Mutta kun esim. lisäeristyksessä tai muussa ristiinkoolauksessa se ei yleensä ole mahdollista. Ainoastaan rakenteessa, jossa on yksinkertainen koolaus. Minusta meidän kuuluisikin olla enemmän huolissamme rakenteista, joihin tulee useampia villakerroksia, tai joissa on valmiiksi umpinainen rakenne taustalla.

Jokainen joka on joskus Paroc-paaleja aukonut, tietää että kyseinen valmiste on todella herkkää muodonmuutoksille, jotka eivät palaudu. Tästä johtuen esim. satasen levyistä 2/6 on sellaisia, joista joutuu usein ottamaan reilun vaaksanmitan päistä pois, jos haluaa villoituksen laadusta pitää kiinni. Materiaalien paremmuudesta voi vääntää, mutta huolellisuuteenkin taipuvainen saa Isoverin valmisteesta helpommin laadukasta asennusta. Paroccia en enää umpitaustaiseen koolaukseen laita.

Monta tuon villapuukkonsa on joskus meille opettanutkin, olikohan jo vanhan palstan aikana. Laiskana hakutoimintojen käyttäjänä en jaksa penkoa. Nyt se on tiemmä muuttunut sotilassalaisuudeksi? Vai johtuuko varovaisuudesta väärinkäytösten välttämisen suhteen? Täällä kun joku ilmeisen tosissaan(?) uhkaili veistellä levyistään viistoistamillisen pois.

Jäsenen antama (20.9.2010 klo:13:53) kommentti

Joo, uskon kyllä, että täältä keskustelupalstalta löytyy henkilö, joka sen on opastanut :-) Pitäskö neuvoa myös Isoveriä niin oppisivat nekin? Ja Parocille voisi sanoa, että muuttavat suosituksensa vaatimukseksi.Itse vaan olen sitä mieltä, että ihan yhtä hyvään tulokseen pääsee vaikka ts-levyt on jo paikoillaan. Ja kokonaisuuden kannalta parempi vaihtoehto, ainakin osassa tapauksista (kohteethan on yksilöitä, jokaiseen valitaan parhaiten sopiva työtapa jne). Perustelut jo kerroinkin. Se veitsi siellä välissä liikkuu ihan samalla tavalla yhdeltäkin puolelta.Veitsen sijaan olen muuten nähnyt, että tuossa käytetään ohutta teräksistä suorakulmaa, ohuesta teräslevystä tehtyä hiukan kolmion mallista levyä jne.Eikö kolo/rako tms. ole suurin piirtein sama, onko se reunalla vai keskellä? Tottakai on asia erikseen, jos tuulensuojana käyttää kipsilevyä tai jotain ohutta kalvoa tms. Mutta jos ts-levyt on fiksu valinta, eli sellainen, joka toimii myös lämmöneristeenä, niin samalla tavalla se kolo on lämmöneristeiden sisällä...

Jäsenen antama (20.9.2010 klo:18:52) kommentti

"Pitäskö neuvoa myös Isoveriä niin oppisivat nekin? Ja Parocille voisi sanoa, että muuttavat suosituksensa vaatimukseksi. "

Eihän ole siitä kysymys, etteikö ne osaa tai opi, vaan siitä, että ne pyrkivät mahdollisimman helppoon tai paremminkin usein helpolta tuntuvaan ratkaisuun rakentajalle, jotta tuote menisi kaupaksi. Loppuutuloksestahan niillä ei ole mitään vastuuta.

Jäsenen antama (21.9.2010 klo:12:59) kommentti

Ja sadat tuhannet tyhmät ihmiset vaan tekee sutta ja sekundaa vuosikymmenien ajan tajuamatta sitä itsekään, huoh... Kukaan ei huomaa vaikka täyttä sontaa syntyikin :-)Vähän niin kuin biljoona kuutiota styroksia on ihan turhaan käytetty lämmöneristeenä kun ei siitä ole mitään hyötyä ja sutta on taas tullut, valmistajat ja kansan syvät rivit nyt vaan on väärässä ja sillä selvä.On vissiin vain tärkeintä, että kaikki ovat tyytyväisiä, eikä se että saataisiin hyvää jälkeä aikaiseksi.Eikä tosiaan valmistajalla ole mitään vastuuta ohjeiden laatimiseen. Ne voi sanoa vaikka että heittää villapaalit avaamattomina katolle, kyllä toimii, mitään vastuuta kun ei ole, varsinkaan lopputuloksesta, oli se tehty ohjeiden mukaan tai ei...

Jäsenen antama (21.9.2010 klo:13:23) kommentti

Valitettavasti se on niin, että niillä on vain sellainen vastuu, jotta kauppa käy, jolloin ne valmistajien neuvot ovat sellaisia, että asiaan perehtymättömän on niitä susia vaikea huomata, vaan ne näyttävät hyvältä, mutta todellisuudessa ei aina ole.

Haepa sellainen sivusto, jossa valmistaja ottaa vastuun siitä rakennelmasta eikä vain juuri siitä"mutterista" eli normaali tuotetakuu.Vrt! Neuvo lisäeristyksestä seinien sisäpuolelle! Voi perkele!

Jäsenen antama (21.9.2010 klo:14:57) kommentti

Sivustolta on varmaan vaikea löytää kenenkään mainostavan, että kaikki vastuu otetaan. Tuskimpa siellä nyt sentään idiootteja on töissä. Mutta jos lähdetään hakemaan näkökulmaa vaikkapa kuluttajansuojalaista (näin niinkuin yleisesti tarkastellen) tai rakentamiseen liittyvästä lainsäädännöstä, niin saattaisi sitä jonkinlaisia vastuukysymyksiä nousta esiin asennusohjeiden suhteen.Kärjistettynä ajatellen, sähkökihartimen valmistaja voisi ohjeistaa rikasta leskeä käyttämään kiharrinta merivesisuihkussa käydessä? :-) (varsinkin jos itse löytyy perijäluettelosta)Ihan näin maalaisjärjellä ajatellen, voisi kuvitella, että esim. sertifikaattien saavuttamiseksi/pitämiseksi, pitäisi olla olemassa sellaiset työohjeet, joilla päästäisiin vaatimusten mukaiseen tulokseen.Ja voisi myös tyhmä ajatella, että kauppa saattaisi käydä paremmin, jos ohjeet olisivat tarkoituksenmukaiset, ja näin ollen myös tulos tarkoituksenmukainen, ellei jopa hyvä. Hyväkään tuote ei tuppaa toimimaan väärin käytettynä/asennettuna. Silti noita tyytyväisiä on sen verran, että kauppa käy???No verrataampa neuvoa lisäeristykseen seinien sisäpuolelle. Viittaatko johonkin tiettyyn neuvoon (mikä neuvo, missä, kuka antoi jne. ehkä aikaisemmin mainituilla sivustoilla) vai yleisesti lisäeristykseen sisäpuolisesti? Olen vissiin vastarannan kiiski, koska mun mielestä lisäeristys sisäpuolisesti on oikein tehtynä kaikin puolin toimiva ratkaisu. Tietysti täytyy taas huomioida tapauskohtaisuus.

Jäsenen antama (21.9.2010 klo:15:26) kommentti

Tässä on varmaan mopo karannut hanskasta jos lukee tuon aloittajan kysymyksen, mutta toisaaltahan on hyvä että ihmiset puhuvat( tässä tapauksessa kirjoittavat).

Jäsenen antama (21.9.2010 klo:18:06) kommentti

Niin minä puhuinkin(oikeammin kirjoitin) muistamani mukaan siihen suuntaan, että asiaan perehtymätön ja vain luulotietoa omaava luulee asian olevan hyvin, kun tehdään esim. sisäpuolelta lisäeristys, mutta se onkin täysin harhauttava neuvo, josta mitkään eristeharhauttajat eivät joudu vastuuseen "tuli mitä tuli". Ja vielä rautalankaa:On täysin vastuutonta neuvoa esim. lisäeristämään sisäpuolelta noin niin kuin yksioikoisesti. Tässä olen täsmälleen samaa mieltä, että " lisäeristys sisäpuolisesti on oikein tehtynä kaikin puolin toimiva ratkaisu."

Jäsenen antama (22.9.2010 klo:8:42) kommentti

Musta alkaa tuntumaan, että mielipiteet on pitkälti samat, menetelmät vain erilaiset ?


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Yläpohjasta karkaava lämpö ja räystäiden jäätyminen.

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE...