Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Päätyrunko

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 16.12.2013 klo:8:15
Yleisesti ottaen, onko seuraavien ratkaisujen välillä merkittäviä eroja rakennusteknisessä toimivuudessa (tuulikuormien kesto, tukevuus, lumikuorman kesto).

a) Lyhyet runkotolpat kaikkialla, ja ensimmäinen kattoristikko aivan ulkoreunaan kiinni päädyssä (runkotolpat samanpituisia päädyissä ja sivuilla).

b) Pitkät runkotolpat päädyssä porrastettuna kattoristikon yläpaarteen nousun mukaan, kattoristikko heti runkotolppiin kiinni.

Lyhyt tolppainen pääty sopisi pienellä porukalla tehtävään asennukseen. Lisäksi runkotolpat voi varastoida vaikka pakettiauton perälle, säältä suojaan asentamishetkeen asti. Tosinaan myös tuntuu, että pidempi päätytolppa ottaa herkemmin "tuulta purjeisiinsa".

Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kpl
Jäsenen antama (17.12.2013 klo:11:30) kommentti

Ei ole toimivuudessa eroa. Oma jäykkä ja runkoon kiinnitetty rakenteensa vesikatto on, eikä kaipaa pituussuuntaista lisätukea kattorakenteeseen ulottuvista seinätolpista. Minusta "pitkästä" rakentaessa on kätevämpää ulottaa päätyjen tolpitus räystäskorkeuteen asti.Jäsenen antama (17.12.2013 klo:18:29) kommentti

Asiatekstiä. Monet, isommat talotehaat näyttää tekevän pitkillä tolpilla, siis ne jotka "pitkästä" rakentavat.  Elementtitaloissa taas toinen juttu... Eli molempia tosiaan taidetaan kohtuu tasaväkisesti käyttää.Tuo asennuskeveys kiinnostaa tuossa lyhyt mallissa, ja tolppien varastoinnin helppous (tolpat voi katkoa varastoon, ja pitää vaikka pakun perällä).


Virallinen vastaus

Molempia ratkaisuja käytetään riippuen rakennesuunnittelijan mieltymyksistä. Rakenteellisena ratkaisuna molemmat tavat ovat k&aum...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Päätyrunko":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: