Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hirsirakentaminen

Talopaketit ja rungot

Kysytty: 22.8.2014 klo:9:16
Hei,

Miten voi arvioida suurinpiirtein rakennuskustannukset hirsirakentamisessa? Haaveissa olisi hirsirunkoinen omakotitalo.

Tuleeko edullisemmaksi kuin perinteinen rakenne n.1500-2000€/m2?

Onko materiaalina sallittua käyttää  "omista puuta". Haluaisin ns. perinnehirsisen talon, jonka hirren vahvuus on esim. 285mm.t.ari

-Ari Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 45 kpl
Jäsenen antama (22.8.2014 klo:10:36) kommentti

No niin, kun lähetin kysymyksen niin jäin miettimään että taisin kirjoittaa hieman liian ympäripyöreästi ja vastaus tuli sen mukainen...Omista puista valmistuttamista kysyin lähinnä lujuusluokittelujen vuoksi ja kun semmoista olisi reilusti käytettävissä. Kantavissa rakenteissa se ei ole käynyt aiemmin.Olen kyllä täysin tietoinen mitä ok-rakentaminen tarkoittaa, olen kaksi taloa rakentanut. Hirsi on uutta minulle ja kyllä se oli tarkoitus ihan avaimet käteen periaatteella toteuttaa..Ei tässä mistään varallisuudesta ole kysymys niin kuin vastaaja viimeisessä lauseessa kirjoittaa:D 


Virallinen vastaus

Hirsirakennus

Näillä tiedoilla on mahdoton antaa mitään riittävän tarkkaa arviota. Rakentaja.Fi rekisteröityneillä on käytettävissä sivustolla suuntaa antava kustannuslaskentaohjelma, jota voit käyttää apuna.
Tokihan voi omista puista teetättää jollain ammatti hirsirakentajalla, muttei se ole mitää tee se itse miesten hommaa. Kun puhutaan lisäksi omakotitalosta, kustannus on sitä luokka ja rakennus vähintään viideksikymmeneksi vuodeksi, käyttäisin asiantuntijaa heti alusta lähtien mukana. Jos ei ole vara kustannusarviota teetättää, ei ole vara rakentaakkaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Hirsirakentaminen":
profiilikuva
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: