Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Työpiirustukset

Suunnittelu, työnjohto

Kysytty: 13.11.2006 klo:7:46
Olemme saaneet arkkitehdin tarjouksen omakotitalon suunnittelusta. tarjous käsittää kolme osaa:1.Luonnosvaihe 1-2, 2. lupapiirustukset ja 3. Työpiirustukset (Todella yksityiskohtaiset) Kun tarkoitus on tilata talotoimittajalta ns.puuosatoimituspaketti, ovatko em.piirustukset kaikki tarpeellisia teettää arkkitehdillä vai tuleeko rakentamiseen tarvittavat piirustukset riittävinä talopaketin toimittajalta?

LaVista Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 17 kplVirallinen vastaus
Arkkitehti on ilmeisesti tarjonnut pääsuunnittelijan tehtäviä myös tuohon samaan hintaan. Hän vastaa rakennuksen suunnitelmista. Talotoimittaja pystyy etukäteen ilmoittamaan, mistä asioista heiltä tulee suunnitelmat. Ennen tuota luetteloa ei pidä tehdä sopimusta arkkitehdin kanssa. Normaalisti talotoimittajalta tulee myös lupakuvat ilman asemapiirustusta. Jos talotehdas muuttaa mallistoaan asiakkaan toiveiden mukaan, on hyvä arkkitehdin antaa tehdä luonnokset talosta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Suunnittelu, työnjohto / Työpiirustukset":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: