Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

tilaelementtitalon suunnittelukustannukset

Suunnittelu, työnjohto

Kysytty: 12.2.2005 klo:8:47
Mikä on kohtuullinen korvaus tilaelementtitalon (esim. Finndomon valmistamana) hankinnassa pääsuunnittelijalle, vastaavalle työnjohtajalle, kvv-suunnittelijalle ja muille tarvittaville?

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Jos rakennuspiirustukset tulevat elementtien toimittajalta, ja pääsuunnittelija piirtää asemakuvan, ja vastaa suunnitelmien yhteen sovittamisesta. Olettaisin palkkion olevan 1 500 - 2 000 euroa. Vastaava työnjohtaja ottaa varmaan 3 000 - 4 500 euroa, muut erikoissuunnitelmat maksanevat toteutustavasta riippuen 1 200 - 2 000 euroa kappale. Tarvitset myös rakennesuunnittelijan ainakin perustuksiin. Kokonaisuutena tuohon menee varmasti vähintään 10 000 euroa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Suunnittelu, työnjohto / tilaelementtitalon suunnittelukustannukset":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Suunnittelun osuus Koti-optimin kustannusarviossa

Olemme tehneet kustannusarvion koti-optmi ohjelmalla 160+37 m^2 omakotitalolle + autotalli/varastorakennukselle. Lämmitysmuotona on suorasähkölämmitys ja kyseessä suurel...