Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

suunnitteluvirheet

Suunnittelu, työnjohto

Kysytty: 16.6.2004 klo:0:53
Omakotitalomme kellari rakennetaan betonielementeistä ja toinen kerros puuelementeistä (talopaketti). Perustus- ja elementtisuunnittelija on tehnyt muutaman kalliin virheen. Ensin huomattiin, että yhden betonielementtiseinän sijainti on väärä ja jouduimme improvisoimaan oikeat perustukset yhdelle puuelementille. Laitettiin puupalkki ja kantavat pilarit väärässä paikassa olevan seinän viereen. Sitten huomattiin, että betonielementteihin tehdyt ikkunat (8 kpl) olivat 20 cm liian alhaalla. lattia laskettiin sen takia saman verran alas, mutta kantavien väliseinien oviaukot olivat taas oikeassa mitassa, joten nämä suurennettiin timanttisahalla uudelle lattian korkeudelle sopiviksi (kolme ovea plus 3 lyhyttä elementtipätkää sisäportaille). Virhe on vaatinut myös muita hankalia toimenpiteitä. Lisäksi ei tehty reikä ontelolaattaan savupiippua varten, vaikka piipulle oli kyllä omat anturat piirrretty. Reiän laittaminen jälkeenpäin ei ole kovin yksinkertainen. Muita pikkujuttujakin on ollut, mutta nämä korjataan todennäköisesti helpommin. Näyttä siltä, että perustus- ja elementtisuunnittelija ei halua ottaa vastuutta näistä virheistä. Mitä voisi tehdä?
Virallinen vastaus
Nuo ovat sellaisia virheitä, että pääsuunnittelijankin olisi pitänyt ne huomata. Pääsuunnittelijan tehtäviin kuuluu varmistaa, että kuvat ovat p...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Suunnittelu, työnjohto / suunnitteluvirheet":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: