Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

päärakennesuunnittelija

Suunnittelu, työnjohto

Kysytty: 19.5.2005 klo:10:26
Onko joku talopaketin toimittajan suunnittelupuolelta päärakennesuunnittelija, jos talorungon myyjä toimittaa rungon, kattokehät, asemapiirustuksen, pääpiirustukset, perustuspiirustukset, rakennepiirustukset ja detaljit. Talopakettitoimittaja on myös laatinut ristikkokaaviot omalle ristikkosuunnittelijalleen. Kyseiset suunnitelmat ovat sisältyneet kauppaan. Käsitykseni on, että talopaketin toimittaja on tällöin automaattisesti päärakennesuunnittelija, koska on piirustukset toimittanut. Olenko oikeassa?

PP
Kysymyksiä: 22 kplVirallinen vastaus
Jos asiasta ei ole sovittu, et voi päätellä, kuka on vastaava rakennesuunnittelija. Perustusten suunnittelija voi myös toimia, tai palkkaat täysin ulkopuolisen tuohon.

Arvostele vastaus kysymykseen "Suunnittelu, työnjohto / päärakennesuunnittelija":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kalteva sisäkatto puolivahingossa?

Talopaketin pohjapiirroksessa on kaksi erkkeriä - makuuhuone ja ruokailutila. Kattoristikot oli suunniteltu siten että erkkereihin tuli vino sisäkatto (pudotuista n. 30 c...

Kipsilevyrakenteinen välipohja

Sievitalo teki 1,5 krs talon yläkerran lattian (vesikiertoinen lattialämmitys) levytyksen Knaufin-ohjeiden vastaisesti. Alin levy harvalaudoituksen suuntainen, liian vähä...