Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kvv ja iv-työnjohtajat

Suunnittelu, työnjohto

Kysytty: 13.4.2004 klo:8:34
Saimme juuri rakennuslupapäätöksen jossa vaaditaan nimemään kvv- ja iv-työnjohtajat taloprojektiimme. Nyt on vähän sormi suussa ketä nämä mahtaisivat olla. Voiko putkimies joka tulee tekemään vesi ja viemäriasennukset olla kvv-työnjohtaja ? Teemme itse iv-asennukset ja iv-kone tulee talopaketin mukana kuka tällöin on iv-työnjohtaja ? iv-suunnittelijako ?

Skha
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Jos putkimiehellä on oikeus toimia kvv-vastaavana, voit hakea hänet tuohon tehtävään. Muussa tapauksessa joudut palkkaamaan vastaavan erikseen. Sama on ilmastoinnissa. suunnittelija voi toimia molemmissa vastaavana, jos rakennustarkastus sen sallii. Muussa tapauksessa kannattaa hakea näille töille yhteinen erityistöiden vastaava työnjohtaja. Rakennustarkastuksesta voisi saada vinkin tällaisesta henkilöstä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Suunnittelu, työnjohto / Kvv ja iv-työnjohtajat":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa