Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Käyttöönottokatselmus, lopputarkastus ja vastaavan mestarin vastuu

Suunnittelu, työnjohto

Kysytty: 3.10.2009 klo:21:22

Onko käyttöönottokatselmuksella ja lopputarkastuksella käytännössä mitään eroa, täytyykö/kannattaako ne molemmat suorittaa, ja jos, niin missä valmiusasteissa ? Voiko uudisrakennukseen esimerkiksi viedä joitakin kalusteita tms. ennen käyttöönottokatselmusta, vai pitääkö tilojen olla katselmusta tehtäessä tyhjät ? En tarkoita, että verhot olisivat paikoillaan ja pöytäliinat pöydillä, mutta joitakin isompia kalusteita kuitenkin jo sisällä. Entä lopputarkastus : pitääkö viimeisenkin listan olla paikoilleen naulattu ja rakennustyö kaiken kaikkiaan loppuun saatettu ennen kuin lopputarkastus voidaan suorittaa?

Onko käyttöönottokatselmuksella ja lopputarkastuksella jotakin eroa sen suhteen, päättyykö esimerkiksi vastaavan mestarin vastuu työmaasta siihen vai ei ?
Virallinen vastaus
Käyttöönottokatselmus on nimensä mukainen. Asunto voidaan ottaa käyttöön, vaikka talo on kesken. Käyttöönottokatselmuksessa viranomaiset varmistavat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Suunnittelu, työnjohto / Käyttöönottokatselmus, lopputarkastus ja vastaavan mestarin vastuu":
Jäsenen antama (5.10.2009 klo:9:18) kommentti

Lopputarkastus katkaisee vastaavan mestarin työsuhteen / vastuun.

Jäsenen antama (5.10.2009 klo:10:24) kommentti

Joskus lopputarkastuksen tekeminen jää ikään kuin roikkumaan ja talossa on saatettu asua jo monta vuotta, ennen kuin se tulee mieleen.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa