Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Huoneistosaunan uusiminen

Suunnittelu, työnjohto

Kysytty: 2.7.2018 klo:21:26
Hei!

Asun 1976 rakennetussa kerrostalossa, jonka kylpyhuoneeseen on tehty sauna 1989. Sauna on pieni K 220, L 120 ja S190. Meillä on alkamassa linjasaneeraus taloyhtiössä nyt elokuussa. Kaikki kylppärit uusitaan ja sähköt myös. Minulla on rakennuslupa ja kaikki muutkin paperit nykyisestä saunasta. Tarvitaanko uusi rakennuslupa, kun uusi sauna tulee samaan paikkaan? Suunnittelija/valvova firma sanoi, että rakennusunnitelma heiltä ( lvi, piirrustus, sähköt yms.) maksaa n. 4000€. eli enemän kuin saunan rakentaminen. Tarvitaanko nuo kaikki ja uusi rakennuslupa? 
Jäsenen antama (3.7.2018 klo:6:48) kommentti

Lisään vielä, että nykyisessä saunassa ei ole lattiaviemäriä. Sauna tulee peilikuvana nykyiseen paikkaan ja kaikki muut seinät paitsi kylppärin välinen ovat betonia. Vaatiiko taloyhtiö tuollaisen suunnitelman? Yhtiössämme on muitakin, jotka haluavat pitää saunan. Valvoja on käynyt jokaisessa asunnossa alustavasti kierroksella ja oma katselmus on syksyllä. Odotan vielä valvojan viimeistä sanaa asiasta.
Virallinen vastaus
Et tarvitse mitään kyseisistä asiakirjoita.  

Noin kuukausi ennen töiden alkua ur...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Suunnittelu, työnjohto / Huoneistosaunan uusiminen":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys

Kysytty: 3.7.2018 klo:9:16
Laitoin kommenttikohtaan jatkokysymyksen.
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa