Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

"olohuoneeseen yksityisyyden tuntua 13.12.2014" saa jatko kysymyksen, jossa etsin terassipihalle näkösuojaa.

Sisustaminen

Kysytty: 14.5.2015 klo:11:21
Vastauksessasi esitit vasta kysymyksen,  häiritseekö parkkipaikka pihalla oleilua? Kyllä, tästähän on kysymys.

Kyllä suojaa tarvitaan oleskelu pihalle,  parkkipaikalla  kulkijoita ja autoja vastaan. Pensasaidan tulisi olla mahdollisimman kapea (leveys metri), korkea (150-170), hyvä näkösuoja (tiheä). Oksat ei saa raapia autoja, nopeakasvuinen ja jota ei tarvitse leikata. Rivitalon pihaan tulee uudet väliaidat, jotka ovat samanlaiset kuin alkuperäiset v 1984. Vanhat hävitetty piharemontissa. Kahden asunnon piha-alue, jossa seinästä alkaa mustat puuaidat korkeus 2 m ja pituus 2 m. Aita jatkuu eteenpäin korkeus 1 metriä,  pituus 3 m parkkialueelle päin, Alemmassa osassa päällä kevyt rimoista tehty verkkomainen laudoitus. Vanhassa aidassa toisessa päädyssä ritilässa kasvoi  villiviiniä ja kaksi muuta väliaitaa oli ilman villiviiniä.  Seinästä parkkialueen reunaan 8 metriä. Norjanangervo reunusti parkkipaikkaa 20 metriä kahden huoneiston pituudelta. Taloyhtiö haluaa muutosta kasvilajiin  norjanangervoon ja villiviiniin.Mikä olisi parhain pensasaita terassipihalle? Terassipiha on eteläsuunta, johon ilta-aurinko ei paista talon toisen siiven estettyä sen. Talo on ällän muotoinen. Kuva terassipihan puolelta.  Aita rakentuu näin, aitaa 6 metriä - kulkuväli 1 metri - aitaa 6 m - kulkuväli 1 m - aitaa 6 m, yht. 20 metriä.

 
Virallinen vastaus

Kriteerinne täyttäviä; leikkaamatta kapeina, korkeina mutta alle 2 metrisinä ja tiheinä kasvavia kasveja ei oikein löydy, vaan kaikki lajit kaipaavat ainakin jonkinasteista hoitoleikkaamista elinkaarensa aikana. Yleensä noin korkeiksi kasvavat pensaat kasvavat myös leveyttä lähes saman verran.

Yksi vaihtoehto toki olisi talvistakin peittävyyttä ajatellen valita aitakasviksi timanttituija (Thuja occidentalis 'Smaragd'). Se on ikivihreä havu, jonka litteät oksat eivät autoja raavi. Tuijat pysyvät metrin rajoissa leveydeltään, mutta viihtyessään saattavat kasvaa paljonkin pituutta (2-5 m). Niitä voi kuitenkin huoletta leikata ja muotoilla; vaikkapa muutaman vuoden välein pisimpiä versonkärki&...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / "olohuoneeseen yksityisyyden tuntua 13.12.2014" saa jatko kysymyksen, jossa etsin terassipihalle näkösuojaa.":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sembramännyn siirtäminen

Pihassamme on 13 vuotias Sembramänty. Se on n. 3 metriä korkea, hyvin voiva puu. Mietimmekin onko mitään mahdollisuutta siirtää sitä, koska nykyisessä paikassa se on tiel...