Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Wc.n remontti

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 15.1.2019 klo:11:29
Hei.  kyseessä  -96 rak.rivitalo ja tarkoitus tehdä WC-remontti. Wc.ssä lattiakaivo ja käsisuihku. 4 vuotta sitten lattiaan  asennettu lattialämmityksen rikkoontumisen vuoksi pintaan sähkömatto ja päälle uudet laatat.Lattialaatoituksen työ epäsiistiä reunoissa, mutta sähkömatto rikkoontuu melko varmasti, jos laatat uusitaan. Onko mahdollista ja rakennusteknisesti oikein, jos laittaa uudet laatat lattiaan vanhojen päälle? Alla ilmeisesti kosteuseriste. Entä  voiko seinät laatoittaa vanhojen päälle, ei alla kosteuseristystä. Pitääkö sen vuoksi purkaa, että vaaditaanko lattiakaivoksellisessa tilassa nykysääntöjen mukaan seinissä kosteuseriste?  Itse  en ainakaan vettä suihkuta lattialle.Työn suorittaa rakennusalan ammattilainen, mutta ei osannut sanoa näihin asioihin.

Kysyjä
Kysymyksiä: 12 kplVirallinen vastaus

WC remontti

Ei ole suotavaa.
Lisäksi vaatii taloyhtiön luvat ja valvonnan, joten ette varmastikkaan saa lupaa tehdä ko. tavalla.

Miksi muuten r...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Wc.n remontti":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (23.1.2019 klo:11:25) kommentti

Jos laitat laatat vanhojen päälle mitään rikkomatta, joka käy helposti, puhutaan vain pintaremontista. Jos yhtiö kuitenkin päättää tehdä aikanaan perusteellisemman WC remontin kaikkiin asuntoihin, menetätte asentamanne hyödyn,