Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

valkolakattu mdf-paneeli kastui

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 31.1.2010 klo:16:02

elikkäpä meidän ilmastointiputket ovat nyt oleet ilman eristystä jonkin aikaa, puhallusvilla on olut myöhässä jä täällä päin on ollut kovia pakkasia.

Höyrynsulkumuovin päällä on yksi kerros levyvillaa joka on nyt päässyt paikoin kastumaan"yhden huoneen osalta" höyrynsulkumuovin päälle on myös kertynyt vettä "kondensiovettä" , teimme höyrynsulkumuoviin reijän josta vesi tihkuisi pois, pari päivä odottelimme ja kävimme vintillä katsomassa miltä tilanne näyttää ja levyvilla tuntui kuivalta eikä muovin päällä ollut enään vettä, teippasimme höyrynsulkumuoviin tekemämme reijän umpeen auma teipillä ja laitoimme huoneeseen katon "mdf-paneeli" no pari päivää sitten ne meidän puhallusvillat sitten tuli asia ok

mutta tänä aamuna kun kävimme raksalla niin kyseisen huoneen paneleitten välistä tihkui vettä!! teippi varmaan pettänyt mutta huolen aiheena on katto, pitääko koko katto ottaa pois vai kuivaako se itsestään? ja rupeaako paneelit kupruileen jos ne on päässyt kastumaan?
Virallinen vastaus
Valitettava odotus on, että levy paisuu. Katto olisi pitänyt purkaa heti, ja kuivata levyt ti jotenkin kuitenkin saada levyt kuivumaan. Muutaman päivän kuluttua näet, mitä tapahtuu. Ilmastointiputket olisi pitänyt eristää ensin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / valkolakattu mdf-paneeli kastui":