Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Uuden laminaatin asennus laatan ja toisen laminaatin päälle

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 2.3.2008 klo:18:39

Elikkä siis olisi tälläinen otsikon mukainen ongelma. kohteena on n. 5m pitkä eteiskäytävä ja siihen yhdistyvä avokeittiö ja olohuone joissa ei ole lattialämmitystä. eteisessä ja keittiössä on keraaminen laatta ja olohuoneessa laminaatti. Eli mietinkin että voiko uuden laminaattilattian asentaa näiden päälle? asunto on luhtitalon alemmassa kerroksessa (alapuolella on vain lämmin talli).
Virallinen vastaus
Kun uuden laminaatin asentaa vanhan päälle, vaarana on aina, että vanha alkaa narista. Muuten asennukselle ei ole estettä. Laatan päälle laminaatin voi asentaa, jos laatat ovat varmasti kiinni. Jos lattiassa on kopukoita, on ennustettavissa, että niitä tulee lisää. Siksi tuossa kohtaa kannattaa harkita laattojen poistamista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Uuden laminaatin asennus laatan ja toisen laminaatin päälle":