Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Sisustuspaneelilla tehosteseinä

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 19.1.2020 klo:15:33
Olen suunnitellut huoneeseen 3d tehosteseinää panelilla. Seinä on lastulevyä, siinä on yksi kerros tapettia ja ilmalämpöpumpun sisäyksikkö. Useassa ohjeessa on että tapetti pitäisi poistaa ja tehdä alusrimoitus. Onko tapetin poisto ja alusrimoitus oikeasti tarpeellista jos on suora seinä?Virallinen vastaus
Lastulevyseinän alla on (pitäisi ainakin olla muovinen höyrysulku).  Koska tehoste seinä on itsessään höyrysulku kuten ehkä vanha tapettikin on, tulee seinään täysin hallitsematon rakenne, minkä sisällä on kosteuden kannalta hankala materiaali, lastulevy. Jos nyt ei senän kanssa ole ollut vaikeuksia, tapetin voi jättää, mutta tuuletusrimotus on välttämätön. Tehostepaneli on asennettava niin, että sen tausta tuulettuu koko alueelta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Sisustuspaneelilla tehosteseinä":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: