Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

sauvaparkettilattia

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 28.8.2018 klo:17:40
Hei !

Talossani on sauvaparkettilattia, tammea,asennettu 1986. Ei pintavaurioita, mutta parista kohtaa irronnut alustastaan. Keittiön tiskipöydän viereltä samoin kuin eteisessä. Molemmat paikat noin neliön laajuisia. Ei ole vesivahinkoja talossa ollut.

Olisiko millään tavalla mahdollista liimata irronneet kohdat alustaansa uudelleen ,ettei välttämättä tarvisisi uusia noin 60 neliön muuten ehjää lattiapintaa kokonaan.Virallinen vastaus

Sauvaparketti

Ehdottomasti noin hieno lattia kannattaa säilyttää.
Ottakaa yhteyttä paikkakuntanne parkettuasennusliikkeeseen.
Osaavat varmasti antaa avun ja korjata.
Varsinkin keittiön tiskipöydän läheisyys on riskialtis alue.
Varmasti yli 30 vuoden aikana sille alueelle on tippunut enemmän tai vähemmän vettä, kuin esim. keskelle olohuoneen lattiaa.
Tuon ikäinen kannattaisi jo hiotuttaa ja lakkauttaa samalla, niin on taas kuin uusi ja pienin kustannuksin verrattuna uuteen lattiaan.
On sitten taas vuosikymmeniä uuden veroinen ja kaunis. 

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / sauvaparkettilattia":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

laminaattilattia parketin päälle

1970 luvun sauvaparkettilattia, joka on liimattu betoniin kaipaa ehostusta. Onko mahdollista asentaa parketin päälle lautalaminaattilattia, vai onko pakko poistaaparketti...