Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

saaristolainen vaakalautaseinä

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 29.4.2007 klo:13:15
Miten toteutetaan sisustuslehdissä usein näkyvä valkoinen, pontiton vaakalautaseinä. Toimiiko sahattu lauta vai tuleeko pinnan olla hienosahattua vai peräti höylättyä? Onko laudoituksen takana mustaksi maalattu paperi vai mikä? Minkä levyistä rakoa suosittelisit, jos lauta on 6 tuumaista ja laudoitettava seinäalue kohtalaisen suuren ja korkean tupakeittiön seinien alaosa n. 2100 mm:n korkeuteen? Nämä ovat tietysti paljolti makuasioita, mutta missään puuesitteissä tms. ei tunnu tunnettavan tällaista verhoilutapaa ollenkaan, siksi kaipaisin jonkinlaista ohjeistusta.Virallinen vastaus
Valitettavasti nuo sisustuslehdet ovat jääneet lukematta. Keskustelin myös hyvän arkkitehdin kanssa tuosta, ja käsite oli hänellekin outo. Niinpä päättelimme, että kyse on juuri saaristoon tehdystä sisäseinästä. Kosteusvaihtelujen vuoksi lautojen väliin on pitänyt jättää rako, ja osittain varmaan tuossa on käytetty myös kosteaa raakalautaa, jolloin rako syntyy kuivumisen johdosta. Rako ei saa olla mitenkään täysin säännöllinen, tulitikun vahvuudesta timpurinkynän ohuempaan vahvuuteen. Kun rako on alle sentin, taustaksi riittää maalattu ilmansulkupaperi. Tämä ohje on nyt täysin päätelty tuosta nimestä, ja voi olla pielessä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / saaristolainen vaakalautaseinä":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: