Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Remonttivastuu

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 15.9.2017 klo:9:31
Onko kerrostalon asunto-osakeyhtiön asunnon varusteiden korjaamisvastuussa eroja siinä suhteessa, että onko varusteet tehty rakennussuunnitelman mukaisesti rakennusvaiheessa vai tehty asunto-osakeyhtiön ja osakkaan sopimalla tavalla osakkeiden luovutuksen jälkeen?

Esimerkkeinä varusteista mainitsen pesutiloihin tehdyn lattiasähkölämmityksen ja parvekkeen sähkövalaistuksen ja pistorasiavalmiuden. Miten on varusteiden palauttamisen ja/tai korjauksen vastuu esimerkiksi pesuhuoneen taloyhtiön koko yhtiötä koskevan putkiremontin tai jukisivun parvekeremontin yhteydessä?

 

Raude Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Pitää selvittää mitä silloin noista töistä on sovittu asunto-osakeyhtiönne kanssa. Kirjallinen sopimus ilmeisesti löytyy isännöitsijältä, josta nuo asiat selviävät. Jos varusteet on asennettu rakennussuunnitelman mukaisesti rakennusvaiheessa taloyhtiönne hyväksynnällä ja koko taloyhtiön putkiremontin yhteydessä ne on poistettu, niin taloyhtiönne pitää saattaa ne ennalleen. Jälkimmäisessä tapauksessa vastuu riippuu siitä, mitä olette kirjallisesti keskenänne sopineet asiasta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Remonttivastuu":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: