Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Painaumat mosaiikkiparketissa

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 30.12.2004 klo:13:52
Rautasängyn pyörälliset jalat ovat tehneet näkyviä painaumia ruutukuvioiseen vanhaan, mutta hiottuun ja lakattuun parkettiin. Voidaanko painaumat korjata muuten kuin uusimalla parketti? Kuinka paljon korjaus maksaa? Onko vuokralainen vastuussa painaumista jos vuokranantaja ei ole ilmoittanut minkä painoisia kalusteita parketti ei kestä?
Virallinen vastaus
Todella vaikea ottaa kantaa, kun en näe painaumien luonnetta. Joissain tapauksissa puu palautuu vähän, kun paino otetaan pois. Jos pyörä on tehnyt selvän kolon lattiaan niin, että puu on leikkautunut, tuo pitää korjata hiomalla. Pinta pitää hioa laajemmalta alueelta. Todennäköisesti hiotaan koko huone. Hintaa on vaikea arvioida (20 euroa neliö?). Ota joku lattiahioja tekemään arvio korjauksesta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Painaumat mosaiikkiparketissa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Uuden parketin asennus betonilaattaan liimatun mosaiikkiparketin päälle

Moro!Olen aikeissa asentaa uuden parketin mosaiikkiparketin päälle, joka on liimattu betonilaattaan kiinni. Miksi parketti parketin päälle? Vanha parketti olisi mahdollis...