Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

mitä seinälevyksi?

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 7.11.2011 klo:9:11
Morjens!

Olen saneeraamassa vanhaa rintamamiestaloa. Nyt olen sen kysymyksen edessä, että millä levytän sisäseinät? talo on hirsirunkoinen. Sisäpuolelle on tullut pieni eko-villa eristys, hengittävä paperi ja sen päälle pitäisi keksiä mitä laittaa levyksi? Kipsi-levy ja lastulevyä on tarjolla, mitkä on niiden edut ja haitat?

ystävällisin terveisin

BelsebuubiVirallinen vastaus
Mielestäni sisäpuolen paperin pitää olla vähintään ilmansulkupaperia. Ilmeisesti sisäpuolen koolaus on tehty liukuvaksi. En voi vertailla mainitsemiasi levyjä. Molemmat toimivat seinässä. lastulevy on herkempi vuodenaikojen kosteusvaihteluille.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / mitä seinälevyksi?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kylmän eteisen seinämateriaali

Mitä laittaa seinälevyksi kylmään eteiseen? Meillä on rintamamiestalo, jossa eteisessä yksinkertaiset lasit. Mikä on seinään paras levy, kun eteisessä on kuitenkin kostea...