Jäsenen Mestari antama (15.10.2012 klo:12:42) kommentti Ei ne kyllä paneelit voi niin lujassa olla,etteikö niitä saa puretuksi. miksi pitää alkaa temppuileen kipsilevyn kanssa?
Jäsenen savonhumu antama (15.10.2012 klo:19:43) kommentti Muuhun en ota kantaa mutta jos jostain syystää alat "vaalentaan" nuita paneleja jollain siveltävällä evväällä niin elä ainakaan kuultolakalla. tummuneen paneelin lakkauksella saat lopputuloksen hirveen ja kaameen välimaastosta! ;) ainut vaalennustapa tummuneelle paneelille on kauttaaltaan hionta(iso työmaa) puhtaalle puulle ja sitte mahdollinen kuultolakkaus tai sitten ilman hiontaa täysin peittävä maali riittävän moneen kertaan siveltynä! Itellä oli tummuneet kuusipaneelit ja aika montaa sorttia testattii enneku tyydyttiin peittävään maaliin ja muutamalla tuttavalla oon nähny isommat alat tummunutta kuultolakattuna ja ei voi kyllä kehua että kovin hienot olis! Ei eds tekjöittesä mielestä:D No kauneus on katsojan silmissä..
Jäsenen Harrastelijatimpuri antama (15.10.2012 klo:19:52) kommentti Utelin maalausliikkeessä tummuneen panelin kuultomaalausmahdollisuutta, he tyrmäsivät esitykseni ja sanoivat, että jälki on kuin lehmän nuolema, ei onnistu, ainoastaan paksu peittävä maalaus. Olenkin maalannut muutaman seinän: - ensimmäinen kerron Otex-tartuntamaali - toinen kerros liuotinohenteinen kalustemaali - kolmas kerros samoin liuotinohenteinen kalustemaali Lopputulokseen olen tyytyväinen. Suurin tuska on panelien terävien kulmien viistäminen pienellä höylällä, muutoin kulmia ei saa maalatuksi niin, etteikö tumma paneli kuultaisi lävitse. Täytynee tehdä pilot-seinä ja kokeilla tuota saneerausparocia. Eppäilen kylläkin, ettei lopputulos ole tyydyttävä.
Jäsenen JTPro antama (15.10.2012 klo:21:51) kommentti eikö ruiskulla onnistuisi tuo maalaus myös vähän hankalempiin väleihin?
Jäsenen savonhumu antama (16.10.2012 klo:15:14) kommentti isäntä tekee eellä pitkäkarvasella telalla maalinlevityshommaa ja rouva perässä vetelee pensselillä pinnat läpi niin priimaa tuppaa tulemaan! ;)
Jäsenen mobile antama (17.10.2012 klo:9:24) kommentti Omien paneelinmaalauskokemusten pohjalta: - Peittävällä maalilla, kuten edellä jo todettiinkin... - Edetään muutama paneeli kerrallaan (paneelin pituudesta riippuen) - Nostetaan reilusti maalia paneelin vakoihin pensselillä ja tasaiselle osalle telalla, tämän jälkeen tasoitetaan kauttaaltaan pensselillä - Kaksi maalauskertaa riittää yleensä peittävään tulokseen (aiemmin lakattu paneeli), mutta maalista riippuen voi vaatia kolmannenkin kerroksen - Ei todellakaan tarvitse kulmia viistää höylällä (maalia ei vaan saa hangata 'puhki' pensselillä) - Sen sijaan ongelmaksi voi tulla paneelin raot, jotka nousevat esiin erityisesti valkoisella maalatessa, niitä voi joutua tilkitsemään esim. akryylimassalla ennen (viimeistä) maalausta - Maalaus kannattaa ajoittaa ajankohtaan jolloin sisäilma on kuivimmillaan, eli talveen, muuten paneelien kutistuessa taas raot tulevat näkyviin... Ruiskumaalaustakin on kokeiltu. Siinäkin on samat haasteet paneelin rakojen kanssa (massaus jos irvistää ja pitäisi maalata kuivaan aikaan). Kauniin pinnan kyllä saa, mutta suojauksissa on enemmän työtä kuin pensselityönä tehdessä.
Jäsenen Harrastelijatimpuri antama (17.10.2012 klo:17:30) kommentti Mobilella oli hyviä vinkkejä !! Kiitos! Kokeilin vaatehuoneen seinien maalauksessa seuraavaa tapaa: - pintojen pyyhkäsy karhunkielellä – ensin maalasin paneelien välit ohentamattomalla Otexilla – seuraavana päivänä maalasin paneelien tasaiset pinnat Otexilla – pintamaalikerrokset kalustemaalilla. Telana käytin lyhytnukkaista mallia. Telauksen jälkeen tasoitus sudilla. Ideana se, että paneelien välien maalauksen annetaan kuivua, jolloin terävät kulmat peittyvät maaliin, eivätkä ne kulu puhki, kun maalataan tasaset pinnat. Lopputulos kelvollinen, eikä tarvinnut tuota kulmien työlästä höyläystä. Käytän yksinomaan liuotinohenteisia maaleja, koska niiden kuivumisaika on pitkä ja ne tasoittuvat paremmin kuin vesiohenteiset maalit.
Lisää kommentti*