Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Listoitusprobleemia

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 6.11.2003 klo:8:18
Rakentaminen alkaa olla listoja vaille valmis. Pulmana on se, että mitenkä siis saisin siistin työn? MM. keittiössä ja khh:ssa meillä on ikkunoiden vieressä laatoitusta noin puoleenväliin ikkunan korkeutta ja yläosa tapetilla tai lasikuitutapetilla -> lista täytyy tyon korkeuseron takia katkaista, mutta miten jatkoksesta saa siistin? Toinen kysymys: Tiileri Tyyne leivinuuni tuhautti savut sisään, ja luukun ympäristön vaaleat tundratiilet menivät mustiksi! Oisko jouku poppakonsti millä nuo tiilet saisi valkaistua vai pitääkö kärsiä mustasta uunista?Virallinen vastaus
Yleensä listaa ei katkaista, mikäli laatan päälle ei tule erillistä puulistaa. Silloin tuo katkaisu onnistuu hyvin kun alhaalta tuleva lista ja laatan päällä oleva lista voidaan asentaa jiiriin keskenään ja ikkunan yläpäähän lista jatketaan vaakalistan päältä. Kun lista asennetaan yhtenäisenä ylös asti, laatoituksen yläpuolelle asennetaan laatan vahvuinen apulista ikkunalistan alle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Listoitusprobleemia":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: