Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattiamateriaalin vaihto

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 9.5.2014 klo:13:20
Hei!Olisi tarkoitus vaihtaa olohuoneeseen parketin tilalle laminaatti. Haluaisin saada lattia pinnan samalle tasolle, mutta parketti on paksumpi, kuin laminaatti niin ajattelin, että voisinko laminaatin alle laittaa jotain kipsilevyä korottamaan lattiaa, jottei tarvitse mitään massoja levitellä? Korotus on kuitenkin aika pieni. Esim. 6mm kipsilevy, alla olisi betoni lattia, tarviisko väliin laittaa jotain parketin alle tarkoitettua askeläänieristettä?Virallinen vastaus
Kysymyksestäsi ei käy ilmi, onko kyseessä kerrostalo vai pientalo. Jos on kerrostalon olohuone, niin sinne voit laittaa 6mm kipsilevyn ja askeläänen eristämismateriaalin. Jos kyseessä on pientalo, niin on syytä tarkistaa betonilattian kosteustilanne ennen kipsilevyjen asentamista, sillä kipsilevyn kartonki on altis homehtumaan tuollaisessa paikassa, jos siellä on ylimääräistä kosteutta, varsinkin matalaperustaisissa rakennuksissa. Tässäkin asennuksessa kipsilevyn päälle tulee ohut solumuovikerros tai aaltopahvikerros.
PN

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Lattiamateriaalin vaihto":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi