Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattialaatoituksen saumoista puskee suoloja tai valkoista

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 10.9.2019 klo:17:27
Meillä on -58 valmistunut rintamamiestalo, jossa kellarin varasto tai harrastetilan betonilaatta on laatoitettu noin kaksi vuotta sitten. Tänä kesänä varsinkin ja ihan viime aikoina on alkanut saumoista puskea suoloja tai mineraaleja läpi. Aine on valkoisen läpikuultavaa ja tuoksuu hiukan etikalta. (Ehkä tuli jo hiukan aiemminkin mutta määrällisesti todellakin paljon vähemmän) Laatat on 30x60cm ja 4mm samoilla. Tilassa on vesikiertoinen patteri lämmitys, joka nyt kesäaikana ei juuri lämmitä tilaa siis termostaatilla.

Tilassa oli aiemmin vanhat laatat noin 20x20cm kokoiset jotka on poistettu uusien laattojen alta. Näillä vanhoilla laatoilla ei havaittavaa ongelmaa meidän aikana ollut, liekö saumat jo ”kukkineet” aikansa? Talon alkuperäisissä piirustuksisssa tuo tila on polttoainevarasto ja ehkä siinä ei ole edes laattaa ollutkaan. No joka tapauksessa laatan alla oleva maa-aines on tuntematon. Pesuhuoneen lattian poistin kokonaan ja se tehtiin uudelleen kapillaarikatkoilla ja hyvillä eristyksillä mutta sielläkään ei ollut kuin hienoa hiekkaa savimaan päällä hiukan.

Mikä olisi paras tapa hoitaa tai estää tuota saumojen suolojen pursuamista?

1. Puranko koko lattian pois (kallis ja aikaa vievä) ja tehdään uudelleen?

2. Riittäisiköhän että poistan nuo isot laatat ja vaihdan pienempiin? Jotta vesihöyryn diffuusiolla olisi enemmän reittiä?

3. Jos tekee uuden kerroksen laatoitusta ja laittaa sähkövastukset välikerrokseen? Miten mahtaa käydä?

4. Olisiko paras poistaa laatat ja jättää pinta käsittelemättä? Onko tuosta muuta kuin esteettistä haittaa?

5. Joku muu pinnoitus ( hengittävä tai ”vesihöyryn” läpäisevä)

6. Lakkaako tuo suolojen pursuaminen itsekseen jossakin vaiheessa?Kuvien osuus lattiasta on ollut tarkoituksella nyt koskematta ja siivoamatta 3kk.


Virallinen vastaus
Ennenkuin tekee mitään suurta , niin kannattaa kokeilla saumanpuhdistusaineella pieneltä alue...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Lattialaatoituksen saumoista puskee suoloja tai valkoista ":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi