Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kylmiöremontti.

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 22.1.2014 klo:19:49
Teemme kyimiöremonttia, ulkoseinän villat ja tyrosien alla oleva lastulevy olivat ihan märät ja homeessa, onneksi runkotolpat ja tuulensuojalevy oli kuivat ja terveet. Laitamme uudet villat ja päälle 100mm uretaanilevyt missä alumiinipinta molemmin puolin, kiinnitämme uretaanilla ja alumiiniteippi päälle. Pitääkö tuon tuulensuojalevyn ja villojen väliin jättää tuuletusrako?( tuulensuojalevyt ovat kylläkin kiinni noissa runkotolpissa, tuulensuojalevyn takana on tiiliseinä) Toinen ongelma on sisäpinnan suojalevyjen kiinnitys, kun tuohon uretaanilevyyn ei saa tehdä reikiä. Eli miten kiinnitämme nuo levyt? Kävisikö jos "liimaamme" uretaanilla laudoista juoksut uretaanilevyjen pintaan, mihin suojalevyt kiinnitetään? Suojalevyihin ei tule mitään hyllyjä, vaan teemme omilla jaloillaan olevat hyllyt, ennen oli tyroksien päällä laudoista tehdyt juoksut missä oli pellit ja seinään kiinnitetyt hyllynkannakkeet. Entä katto, sinne tulee tietenkin tuo uretaanilevy mutta miten kiinnitämme kylmäkoneen, se kun ei taida pysyä "uretaanilla liimatuissa" laudoissa. Voiko sinne vain kylmästi ruuvata muutamalla ruuvilla tukipuut koneelle?Virallinen vastaus

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä, tarvitaanko kylmiötä, vai voiko sen korvata parilla jääkaapilla/kylmäkaapilla. Kylmiö kuluttaa energiaa selvästi enemmän kuin kaksi kaappia. Jos korjaus toteutetaan, ulkoseinärakenteen ja kylmiön seinärakenteen välissä pitää olla noin 5 cm tuuletusrako. Kylmiön rungon väliin asennetaan uretaanilevy ja sisäpuolelle yhtenäinen uretaani. Sisäpuolelle voi ruuvata alumiinilevyn kiinnityslaudat. Katto tehdään samalla rakenteella. Kylmäkoneen voi kiinnittää kattoon pitkillä ruuveilla. Jos pelkää, että ruuvien rei'istä kulkeutuu kosteutta kylmin sisälle, ruuvit voi irrottaa ja painaa reikään vähän uretaania ja ruuvata sen jälkeen ruuvit kiinni.Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kylmiöremontti.":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: