Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kovapuuta Thaimaasta

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 13.2.2010 klo:6:02

Meillä olisi mahdollisuus tuoda Makapuuta Thaimaasta lattiaksi. Onko tietoa miten trooppinen kovapuu käyttäytyy Suomen ilmastossa? Maka (maca, makha, makka) on täällä Thaimaassa suosittu lattiapuu. Se on pontattua 18 millin lautaa, joka paikallisten ohjeiden mukaisesti liimataan alustaan. Jos sitä otetaan pitkänä lautana, se naulataan kiinni. Sen jälkeen hiotaan ja lakataan. Ajattelimme liimaamista, joko mäntylattian päälle tai sitten poistaisimme männyn ja laittaisimme levyn, jonka päälle liimaisimme. Miten se olisi järkevä asentaa?
Virallinen vastaus
Asennus varmasti onnistuu. Tärkeintä on, että puun kosteusprosentti on 8 - 10 ennen asennusta. Puun käyttäytymistä en täysin tunne. Männyn päälle en sitä kuitenkaan asentaisi. Kuiva vaneri on mielestäni paras pohja, johon liimaus kannattaa tehdä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kovapuuta Thaimaasta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kovapuiset puutarhakalusteet

Talven aikana kovapuinen pöytä oli mennyt tosi huonoon kuntoon. Miten karhealla hiomapaperilla kovapuuta olisi parasta hioa ja miten pihkasta kalusteissa pääsisi eroon?...

Kovapuu vs. parketti

Tervehdys Olemme remontoimassa taloa kokonaisuudessaan ja lattian valinta on edessä. Talouteen kuuluu aikuisten lisäkis 2 pientä lasta ja 3 räväkkää lintukoiraa. Yhdes...