Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kivihiilipiki

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 14.11.2010 klo:11:46
RM talomme kellarin seinä on pietty entisen saunan/ pukuhuoneen osalta lattiasta kattoon ja kosteaan pikeen "liimattu" eristysvilla. Tuohon tilaan tulee nyt takkahuone. Jos tuo seinään sivelty on kivihiilipikeä, voiko sen jättää paikalleen. Jos kyseessä kivihiilipiki, aiheuttaako paikalleen jätetty piki muita ongelmia kuin tuoksu? Seinä pitäisi oikaista, joten ajatus olisi koolata ja levyttää. Mielestämme tila ei tuoksu ratapölkyille, tosin sillä voi olla vaikutuksensa kun ei vielä otettu asuintiloiksi ja koko kellari avonaista tilaa, mihin pien mahdollinen haju helposti häviää.

Saunan katossa on tummaa korkkia(?), voiko siinä olla kivihiilipikeä?

PL
Kysymyksiä: 14 kplVirallinen vastaus
Korkissa pikeä ei ole. Ota joku asbestipurkaja tarkastamaan, onko kyseessä kreosootti vai tavallinen piki. Kreosootti pitää poistaa samalla tavalla kuin asbesti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / kivihiilipiki":
Jäsenen antama (1.3.2011 klo:23:30) kommentti

Tilan tuuletus pitää miettiä erittäin hyvin. Jos kyseisessä tilassa ei oleskella jatkuvasti, niin voi ehkä antaa itsellesi vapausasteita poistamisen tai koteloinnin suhteen. Kreosootti eli kivihiilipiki imeytyy betoniin eli sitä ei välttämättä saa pois täydellisesti lainkaan. Kotelointiin pitää myös olla sopivat aineet.

Lisätietoja

Jäsenen antama (6.3.2012 klo:11:51) kommentti

Hiukan viisaampana arvelen nyt että olen antanut väärän neuvon viimevuonna. Jos kivihiilipiestä voi kulkeutua kaasumaisia PAH-yhdisteitä asuintiloihin niin se pitää ehdottomasti poistaa tai koteloida, ja poisto on aina parempi vaihtoehto.

http://www.kiirava.com/kreosootti


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kivihiilipiki ja vanha betonilaatta

Hei,Kysyisin kuinka pitää eristää vanha (80-vuotta) betonilaattalattia.Lattian alla ei eristyksiä, vain hiekkapatja.Talo hirsirakenteinen. Ilmeisesti osa hirsistä valettu...

Ongelmaaineiden saneeraus

Terve,Olemme remontoimassa vuosisadan alussa rakennettu hirsitalo, meillä tehtiin tänään asbestikartoitus (20v vanha kylpyhuone) jossa todettiin ettei löytynyt mitään. To...

bitumisively vs kivihiilipiki

Hei Miten erottaa toisistaan vaarallinen kivihiilipiki ja vastaavasti harmiton bitumisively vanhassa talossa Minulla 49 rak rintamamisetalo ja kellarin seinissä sisäp...