Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kipsilevyn asennus

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 30.8.2010 klo:10:13
Kipsilevyt asennettu pari vuotta vanhaan taloon sisäseinän puolelle niin, että levyn ulkoreuna menee ikkunan sivukarmin myötäisesti ja tämä on aiheuttanut sen, että näiltä kohdin katon rajasta ikkunan karmin alkuun on muodostunut talven aikana tapettiin halkeamat. Jos olen oikein eri kipsilevyvalmistajien ohjeistuksia tulkinnut niin ko. asennustapa on virheellinen ja täyttää tällöin piilevän rakennusvirheen määritelmän kun ongelma on paljastunut vasta talven jälkeen. Myyjä lienee tällöin olla velvollinen korvaamaan korjauksen? Ongelman korjaus kunnolla ei liene onnistuen muuta kuin asentamalla kipsilevyt uudelleen niin että kipsilevyn sauma tulee reilusti ikkuna aukon kohdalle?

Jones78
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Asia on kertaalleen loppuunkäsitelty aktiivien keskustelijoiden toimesta. Piilovirheen pitää olla merkittävä, jotta myyjä joutuu siitä vastuuseen. Toisaalta kuitenkin, kun on kyse selvästä rakennusvirheestä, pitää miettiä, onko kyse tuottamuksellisuudesta. Täysin väärin tehtyjen asennusten osalta voi vaatia myyjältä korvausta, vaikka virhettä ei tulkittaisi salais...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kipsilevyn asennus":
Jäsenen antama (30.8.2010 klo:13:25) kommentti

Kyseessä niin vähäinen virhe,että myyjää et saa korvausvastuuseen. Kyseessä ei ole merkittävä virhe. Maakaari.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:14:52) kommentti

Tuota nyt en kyllä ihan tältä istumalta usko. Tuotevalmistajien asennusohjeiden vastaisesti toimenpide on tehty ja ostohetkellä tuota ei ole pystynyt toteamaan tapetin alta. Hinta olisi ollut aivan eri mikäli tuon asian olisi tiennyt, että alkavat seinät sisäpuolelta repeilemään. Jos näin olisi niin varmaankin olisi myös yhtä mitätöntä jos ulkomaalaukset suorittaisi puun kosteusprosentin ollessa liian korkea tai vaikkapa suorittamalla laatoitukset säästen kiinnityslaatia, että pysyypä nyt edes pari kuukautta lattiassa kiinni.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:14:59) kommentti

Yritä saada myyjä vastuuseen.Se ei silti ole merkittävä se virhe,eikä se vielä ehkäise niitä halkeimien syntyä vaikka levyn sauma laitetaan ikkunan päälle,on vain yksi halkein vähempi.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:15:06) kommentti

Mitä tietoa kipsilevyvalmistajalta sain niin pistekuorma aiheuttaa juuri tuon halkeilun ja tästä syystä juuri kipsilevyä ei saisi asentaa niin kuin se oli nyt asennettu vaan ne pitäisi limittää ikkuna ja ovi aukkojen kohdalla oikein niin ettei levyn saumakohta tule ikkunan aukon viereen.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:15:26) kommentti

Virhe vähäinen,ei korvausta.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:15:39) kommentti

Virheen vähäisyys on täyttä puppua. Sain juuri tietooni, että ennakkotaupauksia vastaavista on, missä myyjä on korjauttanut seinät tai maksanut korjaamista vastaavan summan. Taas hyvä esimerkki miksi kannattaisi palkata asiantunteva valvoja, kun näemmä lukemisen ymmärtäminen on puutteellista osasta tekijöistä.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:15:45) kommentti

No oli miten oli, kyllä ikkunoiden kohdilta repeilevät tapetit ovat todellakin vähäisiä virheitä. Vanhemmissa taloissa, joissa on käytetty lastulevyä, tuollaiset ovat pikemminkin ominaisuus ihan ympäri taloa. Ei sillä, etteikö sitä olisi kuulunut ohjeiden mukaan tehdä.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:15:53) kommentti

Oleellisinta tuossa asiassa on, että piilevän rakenteellisen merkit täyttää ja tällöin ostajalla on täysi oikeus saada asiasta korvausta ja typerä olisin ellen korjausta asiaan vaatisi. Ihan vertauksena, että täysin sama asia kuin ostaisi auton, josta koelaudan pinnoitus halkeilisi esimmäisen vuoden jälkeen. Varmasti myyjän mieleen olisi ostajan tyytyminen toteamukseen, että vähäinen virhe, ei mene takuuseen.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:17:28) kommentti

No mitäs täällä sitten kyselet, kun et saanut sitä vastausta, jota unelmoit. Unelmilla ei ole mitään tekemistä tosiasioiden kanssa. Täällähän on vain niitä typeriä. Ei kun tappelemaan! Sen ajan ja rahan, kun tappelet, menetät ja homma on edelleen korjaamatta. Se on siinä.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:20:47) kommentti

Ihan pakko kysyä seuraavaa. Kuka tuota työtä on valvonut ja kuka sen on hyväksynyt?

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:21:32) kommentti

Joo, valvojana on ollut eräs nimeltä sanomaton rakennusinssi. Asia tässä muutaman tunnin aikana jo sen verran selvinnyt, että seinät levytetään ja tapetoidaan uudelleen kahden huoneen ulkoseinän osuudelta ja laskun maksaa suosiolla myyjä. Onneksi samaa tapettia on vielä jäljellä. Kustannus arvio noin 1500 euroa. Tulipahan tässä myös selville, että aika yleinen virhe. Samassa kyllässä oli tapaus, jossa ongelma oli vielä pahempi. Yhtä ammattitaidottomasti oli levytetty. Siellä talotehdas suoritti vajaan parin kymmenen tuhannen korvauksen asiasta.

Jäsenen antama (30.8.2010 klo:21:50) kommentti

Positiivista on sopuratkaisu. Siinä voittaa kaikki, paitsi veimärit menettävät, joten sekin on hyvä asia.

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:8:27) kommentti

Tuo 2 vuotistarkastus on vastaajan mielipide,emme voi tietää onko talolla takuuta ollenkaan,riippuu kokonaan siitä mitä on sovittu.

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:8:50) kommentti

Asian käsittelyä helpotti lausunto kipsilevyvalmistajalta, jossa kyseinen asennustapa osoitettiin vääräksi. Erästä tuttu asianajaja avusti myös asian suhteen. Oli takuuta tai ei niin 5 vuoden myyjän vastuun piiriin tuo meni selkeästi. Asia oli helppo näyttää toteen, että levyt oli asennettu hyvän rakennustavan vastaisesti. Yllättävää vain on, että tuollaisia tapauksia on kai monia. Useat saattavat ottaa asian oman piikkiinsä mutta itsellä on tapana pitää oikeuksistani puolta. Maksat kolmatta sataa talosta niin laatukin pitää olla sen mukaista.

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:10:34) kommentti

"Erästä tuttu asianajaja avusti myös asian suhteen."

Sopinee kysyä (en kuitenkaan kysy) mitähän tuo maksoi ja kuinka kauan aikkaa siihen meni! (= !, ei =?)

Valitettavan usein on sillai ja silviisiin, että se tapppelu maksaa enemmän ja kauemmin kuin se "itse vaurio", mutta sehän ei tietenkään ole se pääasia, vaan "se tappelu perkele", että pääsee näyttämään, että minä olen oikeassa! Periksi en anna maksoi mitä maksoi!

Ja sitten se elvistely!

PS! Tässä ei ole yhtään kysymysmerkkiä, paitsi tuo yksi (ei = ?) ja tietenkoin tuo toinen vm, saatikka kysymystä!

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:10:47) kommentti

Mikäli omaa käytettyä aikaa ei lasketa niin 0 euroa ja tutun asianajajan neuvoihin riitti periaate palvelus palveluksesta.Ihmeellinen asenne sinulla. Kyllä jokaisen oikeuksistaan kannattaa pitää huolta. En ostanut uudehkoa kämppää siksi, että saisin omalla kustannuksella korjata hyvän rakennustavan vastaisia ratkaisuja.

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:13:07) kommentti

"Mikäli omaa käytettyä aikaa ei lasketa niin 0 euroa"

"tutun asianajajan neuvoihin riitti periaate palvelus palveluksesta. "

Jaa-a! Jaa-a! Että mitä! "Ihmeellinen asenne sinulla."

Eipä mene selittely tyhmälle perille! Ei! Ei!

Nii-inpä niin! Mitähän ne siellä valtion ver..hallinnossa ovat mieltä! Tulikohan kaikki "jäsenmaksutkin" tilitettyä sille kelle ne kuuluvat! Näin sitä pidetään omista oikeuksista kiinni! Velvollisuudet ovat täysin muilla!

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:13:39) kommentti

No ei näköjään ja riman alittavaa vihjailua päälle. Mitähän mieltä ne sitten siellä verotoimistossa voisivat olla, tuskimpa nyt sentään ennakonpidätystä alan omasta työstä pidättämään, josta en itselleni palkkaa maksa, saati sitten ystävän neuvoista.Ota pari rauhoittavaa pilleriä niin alkaa elämä taas hymyilemään.

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:14:43) kommentti

Taitaapa olla vahvasti pillereistä kokemusta, kun tietää niitten vaikutuksen.

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:15:13) kommentti

Ainakin niille soveltuvasta kohderyhmästä. ;)

Jäsenen antama (31.8.2010 klo:17:00) kommentti

Omakohtaisesti ja kantapään kautta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Välipohjan äänieristys

Hei!Meillä on vuonna 2002 pitkästä tavarasta rakennettu 1,5 kerroksinen omakotitalo.Rakenneselostuksen mukaan välikatto on alhaalta päin paneeli, runko 50x200 välissä vil...

Tapetin poisto

Kuinkas vanhan kaapin poisto ja/tai uuden asennus seinällä? Edelleen jos näytteessä on asbestia, niin voiko päälle asentaa kipsilevyn ilman...

kattoremontti

Kysyisin että onko kattoremontin hinta liikaa jos urakoitsia pyytää 190 m2 kattoremontista 13700€ avaimetkäteen periaatteella? Remonttiin sisältyy seuraavat työt otsalaut...

Seinän oikaisu

Sisäseinä on tapetoitua lastulevyä. Huone on melko pitkä ja huoneen päästä katsottuna seinä "juoksee mutkitellen". Ajattelin oikaista seinän kipsilevyillä. Koska seinä ei...

Lattiakaivon asennus

Voiko Upovieser lattiakaivon asentaa seuraavasti kipsilevylattiaan. Kiinnitetään kaivo laipastaan ruuveilla harvalaudoitukseen. Tämän jälkeen asennetaan lattiakipsilevyt...

kipsilevyn päälle väliseinä?

Rakennan 1 1/2-kerroksista taloa. Välipohjavasojen päälle tulee laudoitus (22X100; k 200) ja laudoituksen päälle kipsilevy. Voiko väliseinät rakentaa kipsilevyn päältä va...

Saunan seinärakenteesta vielä

Kysyin eilen (22.3.) siitä saunan seinärakenteesta. Vastaaja ymmärsi selostukseni oikein eli tuuletusrako on alumiinipaperin ja kipsilevyn välissä (toki myös paneelin ja...

Lisäeristäminen sisäpuolelle

Tervehdys!Tarkoituksenani on lisäeristää autotallin/varaston sisäseinät. Nykyinen rakenne (ulkoa) lomalauta, tuulensuoja, villa 100 mm, höyrysulku ja kipsilevy. Ajattelin...

Kontaktiliiman peittäminen

Olemme tekemässä pintaremonttia ja poistimme kipsilevyseiniltä vanhoja sisustuslevyjä. Levyt oli liimattu maalatun kipsilevyn päälle kontaktiliimalla. Liimaa oli vain sis...

mdf paneeli kipsilevyn päälle, jonka alla kattolämmityselementit

Tuleeko katosta liian paksu, lämmöntehon kannalta, jos laittaa mdf panelin kipsilevyn päälle. Kipsilevyn alla on sähkölämmityselementit. Lämmityselementit asenettu kattoo...

Höyrynsulkumuovi ikkuna- ja oviaukoissa

Hei,Eristämme takavarastomme. Mitä höyrynsulkumuoville tulee tehdä ovi- ja ikkuna-aukoissa? Entä sähköjohdon kohdalla (joka siis tulee seinästä läpi autotallista takava...

Kylpyhuoneen lattia rakenne

Moi. Projektina pesuhuoneen lattia rossipohja rakenne . Ensin on tuulensuoja levy 13mm sen päällä 50mm tuulensuojavilla sen jälkeen tarvitsisi laittaa...

Pyöröhirsitalo

Jos eristämisen tekee tuulensuojalevyllä niin voiko järjestys olla sisähirrestä seuraavanlainen. koolaus, tuulensuojalevy ja sen päälle...

Pinkopahvi ja kipsilevy

Voiko pinkopahvin päälle asentaa kipsilevyn?...

Sisähirren päälle mitä?

Voiko silti ulkoseinään siis sisäpuoliseen laittaa kipsilevyn alle huokolevyn eristeeksi....

vc laatoitus

voiko kipsilevyn päälle laatottaa...

Höyrynsulku villan väliin.

MoikkaOlen rakentamassa 1½ omakotitaloa. Huomasin että olin laittanut höyrynsulun eritavalla kuin talotehtaan piirustuksissa. Kyseessä on siis yläkerran sivuseinät jotka...

kylmiön remontti

Kylmiö remontoitu, 30mm alumiinipintaista uretaanilevyä ja 70mm uretaanilevy kipsilevy pinnalla. Voiko kipsilevyn vain maalata kylmiön pintamateriaaliksi....

insuliitti.

Voiko ulkoseinien sisäpuolelle laittaa 22mm insuliittiä ja sen päälle 6mm kipsilevyn.Seinän rakenne on seuraava 11mm lastulevy,kosteussulku,150mm villa,tuulensuojalevy ja...

uusi höyrynsulkumuovi vanhan päälle

voiko mitään todellista haittaa tulla, jos makuuhuoneen kipsilevyn vaihdon yhteydessä asennettiin uusi höyrynsulkumuovi vanhan höyrynsulkumuovin päälle ilman, että tehtii...

kylyhuoneen laatoitus

kylpyhuoneeseen on laitettu seiniin laatoitus kipsilevyn päälle.Voiko uudet laatat laittaa vanhojen päälle vai onko ainoa ratkaisu repiä koko seinä alas?...

Tapetin poisto

Kuinka poistan cyproc-levystä tapetin, levyn pintapaperin kärsimättä? Kestääkö kipsilevyn paperi normaalin kostuttamalla tapahtuvan tapetin poiston+ Tapetti on jotain per...

Home kipsilevyssä

Mikä on helpoin tapa poistaa rakennusvaiheen aikana muodostunut nyt jo kuivunut home kipsilevyn pinnalta. Onko olemassa homeenpoistoaineita, joita ei tarvitse pestä pois?...

kipsilevyjen saumaus

mikä on paras tapa saumata kipsilevyt (millä Tavaralla,käykö vetonit?)pintaan tulee maali.millä paras vahvistaa ulkonevat kulmat?käykö kipsilevyn leikkaaminen mattopuukol...

mammutti talon budjetti

Ollaan kyselty hirsitaloa n.130 neliöä.Mammutin villa 108:aa ollaan hieman suurentamassa mahdollisimman helpolla tavalla.eli jatkamalla matalaa osaa.lamelli 204*220 tasak...