Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kelonurkan veistäminen

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 2.6.2009 klo:10:07

Olen rakentamassa kelosta omakotitaloa. Haluaisin että ulkopuoli talosta olisi pyöreää hirttä ja sisäpuoli hirrestä veistettäisiin pelkaksi(joka sitten piilutettaisiin). Hirsien paksuus latvalta vaihtelee 35-45 cm. Miten nurkat pitäisi veistää ja onko ko veistoteknisesti mahdollista? rakennus tulee kallion päälle järven rantaan, mikä pohjaratkaisu olisi ko talolle/paikalle paras(rossipohja vai maanvarainen laatta)?


Kelotalo Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Hirsitaloon kuuluu tehdä rossipohja. Sillä varmistetaan kuivana pysyminen. Suunnittelemasi nurkan tekeminen onnistuu, mutta vastaajien ammattitaito ei riitä selittämään, miten se toteutetaan. Hirsiveistäjä osaa liitoksen tehdä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kelonurkan veistäminen":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hirsipintojen käsittely

Monenlaisia mielipiteitä tuntuu liikkuvan tästäkin asiasta. Hirsien veistäminen alkaa maaliskuussa ja hirsien veistäjä laittaa puun pintaan homesuojan sitä mukaan kun ve...