Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kellaritilojen sisäpinnan pinnoite?

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 17.10.2010 klo:19:07
Hei,

Meillä on meneillään -52 rakennetun rintamamiestalon salaojitus ja perusmuuriin eristäminen ulkopuolelta; patolevy + 100 mm EPS (Sokkelin eristys tapahtuu julkisivuremontin yhteydessä v. 2012). Eristämisen jälkeen myös kellarin lattia eristetään ja laitetaan lattialämmitys.

Millaista seinien sisäpuolista rakennetta suosittelette saunaan ja pesuhuoneeseen?

Muihin tiloihin olen ajatellut laittaa pinnoitteeksi antiikkilaastin suoraan perusmuuriin enkä muuta. Onko toimiva ratkaisu?

Kiitos vastauksista!

J375509171 Käyttäjä on mies
Yrittäjä / Mainosala
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Tarkoitat saunan ja pesuhuoneen ulkoseinien rakennetta. Saunaan voi asentaa ohjeen mukaan SPU:n Sauna-Sadun, ilmaraon ja paneloinnin. Pesuhuoneen osalla rakente...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kellaritilojen sisäpinnan pinnoite?":
Jäsenen antama (17.10.2010 klo:20:41) kommentti

Hei, kiitos pikaisesta vastauksesta.Eli saunassa Sauna-sadun voi laittaa suoraan kiinni perusmuuriin eikä esim. rivinteerausta tarvita?Laatta tulee kylpyhuoneeseen. Perusmuuri-uretaanilevy-vesieristys-laatta kuulostaa hyvältä. Tähänkään ei siis rivinteerausta tarvita?Luvat ovat jo hakusessa. Suunnittelija on piirtänyt rivinteeraukset perusmuurin sisäpuolelle. Ymmärrän, että jos käyttää kipsilevy+tapetti tms. niin sitä ei voi laittaa suoraan perusmuuriin kosteuden takia. Mutta mielellään laittaisin vain antiikkilaastin perusmuriin kun ei millään viitsisi alkaa muuraamaan 50 m rivinteerausta...