Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Karvainen muovimatto

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 1.4.2012 klo:10:00
Rintamamiestalossamme on lattiassa useita materiaalikerroksia. Päälimmäisenä karvapohjainen muovimatto (tai joustovinyylimatto en ole varma kumpi). Onko oletettavaa, että tämä karva pohjassa on nyt sitä mahdollista asbestia vai onko se asbesti yleensä jossain muussa aineskerroksessa. Aikoinaanhan joustovinyylimatoissa on kirjallisuuden mukaan käytetty pohjassa jotain "muoviasbestiseosta". Onko tämä karva muovimaton pohjassa nyt sitten sitä.

Ólemme ehtineet karvamuovimaton jo ottamaan repimällä pois ja se oli mielestäni liimattu ruskealla liimalla. Matto lähti erittäin helposti irti. Emme hioneet limaa lastulevyn päältä pois, vaan laitoimme solumuovin ja lukkoponttilaminaatin päälle. Onko tämä oikea tapa, vai olisiko tuo liima pitänyt hioa pois, riippumatta siitä sisälsikö se asbestia vai ei. liima ei siis ollut mustaa ja arvelisin muovimaton asennusajankohdaksi 70-luvun.

Virallinen vastaus
Muovimaton karvaisessa pohjassa ei asbestia todennäköisesti ole. Asennusajankohdasta päätellen liima sisältää asbestia. Jos liima on hyvin peitetty, siitä ei synny haittaa asumiselle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Karvainen muovimatto":