Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Huonosti viimeistellyt portaat

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 10.10.2008 klo:6:56

Hei!

Asunnossamme on betonirunkoiset sisäportaat, jotka on päällystetty neulahuopamatolla.

Portaiden toinen reuna rajoittuu seinään ja toinen reuna on avoin.

Työn laatu ja viimeistely on ala-arvoista: liima ja tasoitteet pursuvat. maton reunat irvistävät ja on leikattu, miten sattuu, matossa on liimaläikkiä ulkopinnassa ja liima myös tulee maton läpi joissakin kohdissa. Pohjatyökin on ilmeisesti tehty huonosti.

Rakentajan takuutyönä portaat pitäisi laittaa kuntoon. Mitä portaille voi asiantuntijan mielestä tehdä? Mitkä ovat vaihtoehdot? Mitä me voimme vaatia?

Kiitos vastuksesta, terveisin Antero
Virallinen vastaus
Jos kysymys on urakoitsijan tekemästä työstä, voit vaatia kunnollisen lopputuloksen. Urakoitsija ja sinä ratkaisette, mikä on oikea lopputulos. Pelkällä viimeistelyllä tuosta voi vielä saada hyväksyttävän lopputuloksen. Jos sitä ei synny, työ tehdään uudelleen. Tarvittaessa voit pyytää tavarantarkastajan tarkastamaan työn. Jos olet teettänyt työn tekijällä, jolla ei ole yritystä, ja maksat hänelle verokirjalla työn, sinä vastaat työntekijäsi työstä, ja sinä maksat korjauksen. Tietenkin tekijä voi moraalisuussyistä tehdä korjausta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Huonosti viimeistellyt portaat":