Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Holkkalista

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 13.5.2020 klo:10:28
HeiMikä on holkkalistan jiirikulma? Missään ei ilmoiteta tätä.lista 5.8 cm leveä.Virallinen vastaus
Ota pari pätkää holkkalistaa ja asettele katon ja seinän mukaisesti nurkkakohtaan ja piirrä niihin alustavasti sahauslinjat ja sahaa ne. Sahatut kulmakohdat aseta jälleen nurkkakohtaan ja piirrä tarkat sahauslinjat ja sahaa listat. Näin tehden oikeat kulmat löytyvät. En tiedä onko sinulla käytössä jiirilaatikko vai asteikollinen jiirisahauslaite, mutta kokeilemalla ja "funteeraamalla" oikeat sahauslinjat ja asteet löytyvät.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Holkkalista":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 14.5.2020 klo:13:30
Minulla on sähkökäyttöinen jiirisaha jossa on kaikki mahdolliset asteikot...ongelma on se että kohta on kaikki listat sahattu ja oikeaa kulmaa ei löydy. Osaan ihan normilistat laittaa jiiriin, mutta holkkalista ei onnistu.
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Kokeile sahallasi molempiin suuntiin asetusta 31,6 astetta ja kallistus 33,9, lista on silloin selällään sahauspöydällä. Tämän tietouden on antanut jäsen Pette 26.7.2014 tällä kysymys ja vastauspalstalla.
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Holkkalista

Minulla on sähkökäyttöinen jiirisaha jossa on kaikki mahdolliset asteikot...ongelma on se että kohta on kaikki listat sahattu ja oikeaa kulmaa ei...

Kattolistojen jiiriin sahaaminen

MIllä kulmilla ns. holkkalistojen nurkkakulmat pitää sahata? Olen ymmärtänyt että jos listat panee sahausalustalle seinään kohd...