Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Askeläänieristevertailu?

Sisäpintarakenteet

Kysytty: 19.9.2010 klo:21:08
Mietin vanhaan kerrostaloasuntoon parhaiten sopivaa askeläänieristettä laminaatin (8mm) alle. Vanhassa talossa kun välipohjat ovat mitä ovat. Onko askeläänieristeistä tehty vertailua, josta voisi todeta jonkin eristeen askeläänieristysominaisuuden olevan 'paras' vai täytyykö kaikista etsiä VTT:n tekemien tutkimusten tulokset? Mikä on Teidän mielestänne askeläänieristykseltään tämän hetken paras tuote laminaatin alle? En tarvitse kosteudenkatkaisua, vain askelääniluku ratkaisee..

-aj
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Askeläänieristevertailu?":
Jäsenen antama (20.9.2010 klo:9:55) kommentti

Käsittääkseni VTT tutkii rakenteita kokonaisuutena ja siellä yksi tekijä on tuo parketin askeläänieriste.Tutkiikohan Vtt pelkkiä askeläänieristeitä,koska koko rakennehan se vaikuttaa lopputulokseen,ei pelkkä askeläänieriste. Pitäisi varmaan katsella jostakin valmiita tyyppirakenteita,jotka on jo testattu.

Jäsenen antama (20.9.2010 klo:19:46) kommentti

Muotoilin ehkä hieman harhaanjohtavasti. VTT testaa mm. eri rakenteiden askelääneneristävyyttä. Sitä testataan mm. 7 ja 8 mm:n laminaateilla, 160-240mm massiivilaatalla sekä 250-500mm:llä ontelolaatalla ja eri valmistajien toimittamilla askeläänieristeillä (siis rakenteina). Näistä voidaan siis poimia (kun muut muuttujajat pysyvät vakioina) eri askeläänieristeiden eristysominaisuudet ja laittaa niiden perusteella materiaalit jonoon paremmusjärjestykseen.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: