Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Työmaasähkö

Sähköistys

Kysytty: 23.11.2009 klo:17:03

Moi!

Asumme ympäri vuoden haja-asutusalueella 8000 m2 tontilla ns. loma-asunnossa , johon sähkö tulee ilmateitse 20 m päässä olevasta tiestä. Tontille on tarkoitus rakentaa ok-talo + autokatos. Sähkökaapeli risteää juuri rakennuspaikkaa, ja sähkötolppaa tulisi siirtää. Em. rakennusten valmistuttua, sähkö kulkisi nähdäkseni maassa ensin tieltä autokatokseen, siitä ok-taloon ja siitä nykyiseen asuntoon, joka jää sivuasunnoksi. Nykyiseen asuntoon ei voi tässä vaiheessa tehdä lopullista sähkökaapelin asennusta. Onko muita vaihtoehtoja kuin siirtää rakennusajaksi ilmakaapeli, eli sijoittaa uusi tolppa tontille paikkaan, jossa se ei häiritse rakennustöitä? Onko mitään käsitystä mitä tällainen työ saa maksaa?

Koska nykyiseen asuntoon tulee sähköä, niin se käynee myös työmaasähköksi, vai tarvitaanko sitä varten erillinen sähkökaappi?

Terv. Ripa
Virallinen vastaus
Asia kannattaa neuvotella sähkölaitoksen kanssa. Nykyinen ilmakaapeli ei todennäköisesti vaurioidu, kun kaivutyöt tehdään, ja perustukset...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Työmaasähkö":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: