Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pikasulakkeiden koko ?

Sähköistys

Kysytty: 11.7.2019 klo:8:18
Hei,

Voi olla tyhmä kysymys, mutta mistä tunnistan millaisia pikasulakkeita/johdonsuoja-automaatteja nuo on ? Perusidea on kai sulkakkeissa se, että 10A on punainen, 16A harmaa. Nuo C10 ja C16 ei ilmeisesti tarkoita sen suhteen yhtään mitään ? Kuva on kodin sähkökaapista ja pitäisi selvittää paljonko kestää tietty pistorasia/pistorasiat kuormitusta, eli paljonko niihin voi kytkeä eri laitteita.Kiitos ! 
Virallinen vastaus
Esimerkiksi 10   A automaattisulakkeen maksimi kuormitus 2300 , Tarkemmat tiedot kannattaa selvittää kiinteistön sähkösuunnitel...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Pikasulakkeiden koko ?":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (12.7.2019 klo:9:02) kommentti

Tuo C tarkoittaa että on ns. hidas sulake, B olisi taasen nopea. Tuo C-sarja kestää käynnistysvirtapiikkiä paremmin, esin sähkömoottoreilla.

Jäsenen antama (12.7.2019 klo:10:58) kommentti

Ja numerot kirjaimen perässä tarkoittaa monenko ampeerin johdonsuojakatkaisijasta on kyse. Väri ei näissä tarkoita mitään.