Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Liioitteluako?

Sähköistys

Kysytty: 11.1.2005 klo:0:23
Olen rakentamassa puolitoistakerroksista omakotitaloa keski-suomeen.Huoneistoala 1.kerroksessa 82 m2 ja 2. kerroksessa 28. Vastaavat kerros alat ovat 96 m2 ja 31 m2. Ikkunapinta-ala 14,1m2 ja lämpimän ulkoseinän pinta-ala 157m2. Ulkoseinien U-arvot ovat 0,22w ylä- ja alakerrassa. Ylä- ja välipohjan arvo on 0,14. Alakertaan tulee osittain varaava lattilämmitys sähkökaapelilla.Lattiavalun paksuus 10-12cm. Alla styroxia 15cm. Yläkertaan patterit. Taloon tulee koneellinen ilmanvaihto LTO:lla. Saunaan puukiuas.Sähköistys on normaali. Onkohan nyt sähkösuunnittelia liioitellut määritellessään pääsulakekooksi 3*35A ja liittymistehoksi 18kva? Esim. isäni talossa on noin 175m2 lattialämmitetttyä alaa ja pääsulake on 3*25A.Lämmitys kytkeytyy päälle paiväaikaan ainoastaan kovimmilla pakkasilla. Voiko tuon 12cm:n valun tehdä siten että ensin tehdään kaikki valuun tulevat asennukset ja sitten valetaan laatta yhdellä kertaa? Kiitos vastauksesta!
Virallinen vastaus
Tuo tehontarve kannattaa laskea vielä kerran. Kysy myös sähköä jakavan yhtiön mielipide, tai onko suunnittelija varmistanut asian sähköyhtiöltä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Liioitteluako?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: