Jäsenen Heikki79 antama (2.1.2013 klo:20:55) kommentti Onko tosiaan, ettei patteri vie vähempää kuin lattialämmitys? Yksi tuttava kertoi juurikin sitä, että lisälämmityksen jälkeen sähkölasku oli pienentynyt huomattavasti... En tiedä asian todenperäisyyttä.
Jäsenen ruosu antama (3.1.2013 klo:22:46) kommentti Olisikohan se oikein ilmaistu jos sanotaan että tietyn ilmamäärän lämmittäminen tiettyyn lämpötilaan vaatii tietyn määrän energiaa, siitähän ei pääse mihinkään!Sittenhän riippuu tietysti eristyksistä ja ilmanvaihdosta että paljonko sitä energiaa tarvitaan! Otetaanko tämä tarvittava energia sitten yhdestä vai kahdesta pisteestä ei mielestäni vaikuta lopputulemaan! Voisihan tuossa ehkä olla joitakin suhteellisen kaukaa haettuja mahdollisuuksia, että esim. tuolla lisäpatterilla olisi onnistuttu pysäyttämään joku kylmävirtaus jostain ikkunasta y.m.s, joka on vaikuttanut termostaattiin j.n.e... hm..., todenperäisyyttä...hm...hmmm...
Jäsenen vaihtoehtoja antama (3.1.2013 klo:23:15) kommentti Lattialämmityshän ei lämmitä suoraan pelkästään sitä sisäilmaa, (joka ainakin osittain huuhdellaan tilasta pois n. >15 ltr./sek.).
Jäsenen Ruopsa antama (4.1.2013 klo:6:36) kommentti "Onko tosiaan, ettei patteri vie vähempää kuin lattialämmitys? Yksi tuttava kertoi juurikin sitä, että lisälämmityksen jälkeen sähkölasku oli pienentynyt huomattavasti... En tiedä asian todenperäisyyttä." Säähän voisit verrata sitä kulutusta vaikka niin että ostat semmottiin irtonaisen lisälämmityspatterin ja sitten kytket lattialämmityksen kokonaan pois, sitten vaan seuraamaan mittarin lukemia ja vertailemaan aikasempiin lukemiin. Luulempa että kylpyhuoneen kulutuksen aiheuttamia heilahteluja ei pysty mittarilukemissa erottelemaan, ovat sen verta pieniä. Ainoastaan siinä tapauksessa että lattiassa ei ole eristystä ollenkaan tai hyvin vähän ja lattian alla huitelee pakkanen niin silloin siinä lattialämmitysversiossa hävikit kasvaa sitä kautta muussa tapauksessa kaikki käytetty sähkö muuttuu lämmöksi niin lattiakaapelissa kuin myös patterissa.
Jäsenen Heikki79 antama (4.1.2013 klo:14:21) kommentti Minulla on lattialämmitys näköjään ainoastaan 2m2 alueella kylpyhuoneessa, joka rajoittuu ulkoseinään lisäksi. Sen vuoksi lattia joutuu käymään sillä alueella todella lämpimänä. Hommasin siirrettävän rättipatterin 80W ja luultavasti ainakin jonkin verran on siitäkin apua lämmittämisessä. Kylppäri on 3,7m2 ja sauna vajaa 2m2. Siellä on lämminvesivaraaja. Huomasin, että lämpötila on ollut ennen 20 astetta kun lattia ollut ok lämpöinen. Tällöin kosteutta on tiivistynyt paljon enemmän kuin nyt, jolloin lämpötila on 22-23 astetta. Eli kylppäriremontin yhteydessä parannan lattialämmitykstä... Lisäksi meinaan laittaa kiinteän rättipatterin. Kumpi lienee parempi, käyttöveteen kytketty vai sähköinen? Tuleeko kesällä tukalan kuuma jos on vesikiertoinen rättipatteri?
Jäsenen Ötzi antama (4.1.2013 klo:17:55) kommentti Lämmin käyttövesi tarvii kiertovesipumpun jos siihen asentaa rättipatterin !? Jäsenen Ötzi antama (4.1.2013 klo:19:21) kommentti >Yksi tuttava kertoi juurikin sitä, että lisälämmityksen jälkeen sähkölasku oli pienentynyt huomattavasti... En tiedä asian todenperäisyyttä< Juu...Mitä enemmän lämmittää sitä enemmän säästää. Jäsenen Heikki79 antama (4.1.2013 klo:19:56) kommentti >Juu...Mitä enemmän lämmittää sitä enemmän säästää. < Kysymys oli lisälämmitysmuodosta. Eli oli tingitty lattialämmityksestä, mutta lämmitetty rättipatterilla. Itse mietiskelin, että voiko haihtua niin paljon huonojen pohjaeristeiden takia? Monista lähteistä olen lukenut, että pelkkä lattialämmitys ei ole järkevää lämmitystä varsinkaan vanhoissa kylpyhuoneissa. Väitteissä puhuttiin jostain bakteereista yms. En perehtynyt niihin tarkemmin.
Lisää kommentti*